Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Juokseva todiste tahdonvoimasta

4.10.2011

Juokseva todiste tahdonvoimasta

Dean Karnazes kuuluu maailman 100 vaikutusvaltaisimman ihmisen joukkoon. Minulla on ajatus, että hänen tahdonvoimansa ylittää kaiken käsityskyvyn. Siksi hän kuuluu tähän joukkoon. Hän ”vain” juoksee. Hän juoksee muutaman vuorokauden vielä sen jälkeen, kun normaali kuolevainen on jo ylittänyt mielensä rajat. Kirjoitin joku päivä sitten mielen salatusta voimasta. Mielestäni siihen kuuluu tahdonvoima, ja Dean on siitä juokseva todiste.

Dean on mm. juossut 50 maratonia 50 päivässä 50 osavaltiossa, viimeisenä NY City ajalla 3h 30s. Kymmenen kertaa hän on juossut 320 kilometrin joukkuekisan – yksinään. Hän on suuri inspiraation lähde. Luettuani kesällä hänen kirjansa Ultramaratoonari on tavallinen treeni saanut lisää puhtia. Aina kun alkaa väsyttää tai maitohapot yrittävät lopettaa yrittämisen heti alkuunsa, näen hänen kuvansa edessäni. Muistelen miten hän juoksi 563 km pysähtymättä. Tämä ultramaratoonareiden kuningas sanoo:


Jos ei ikinä pakota itseään mukavuusalueen ulkopuolelle, jos ei jatkuvasti vaadi itseltään parempia suorituksia ja opi matkalla virheistään, valitsee välinpitämättömän olemassaolon.

ja
Jalat voivat kantaa ihmistä vain tietyn matkaa, todella pitkät matkat juostaan henkisillä voimavaroilla. Pitkät matkat on juostava sydämen tahtiin.

Mielestäni hänestä kirjoitettiin myös Helsingin Sanomien kuukausiliitteessä, joku vuosi sitten. Hänen päättäväinen katseensa on jäänyt jutun kuvista mieleen. Sittemmin hän on kerännyt rahaa juoksemalla sairaiden lasten hyväksi. Tietenkään asiat eivät aina mene suunnitellusti, joskus joutuu keskeyttämään ja napajäätiköllä hän odotti useita kuukausia ennen kuin maratonille oli sopiva ilma.

Asian intohimoinen tavoitteleminen on tärkeämpää kuin itse tavoite.


Kuva:www.ultramarathonman.com

Ultramaratoonari kirjassa hän kertoo suoraan miten hallitsee mieltään ja koko elämäänsä juoksemisen avulla. Juokseminen riittää. Dean sanoo elävänsä joka hetken täysillä, mutta askel kerrallaan. Mahdottoman pitkät juoksulenkit ja kilpailut eivät ole mahdollisia, ellei niitä ota tässä ja nyt läsnä ollen. Jäljellä olevaa 100 km ei yksinkertaisesti ole varaa ajatella. Jalka laitetaan toisen eteen kerta toisensa jälkeen. Siinä on meille kaikille opetusta.


Lisää lausahduksia:
"Run when you can, walk if you have to, crawl if you must; just never give up."
"Listen to everyone, follow no one."
"Endurance never sleeps."
"Follow dreams, not rules."
"In an ultramarathon, pain is sometimes the only way you know you're still alive."
"Show me a man who is content, and I will show you an underachiever."
“No matter how distant your dreams, every second matters."
"The secret to having more is in needing less."
"A marathon finish is more than just something you earn, it's someone you become."
"My toughest ultra has been raising two children. At least with an ultra you know what's expected of you, the rules of engagement are clear."
"You cannot grow and expand your capabilities without running the risk of failure."
"When all else fails, start running!"
"It doesn't matter how fast you're moving if you're going in the wrong direction."
"You don't have to go fast, you just have to go."
"To know your limitations is to move beyond them."
"Pain is in the neurons of the beholder."


2 kommenttia:

Marja Leena kirjoitti...

Hieno ja mielenkiintoinen postaus! Oikea esimerkki siitä, miten joustavat ihmisen rajat lopulta ovat kun ne oikein oivaltaa.

Annina kirjoitti...

Kiva kuulla!

Mieli on niin joustava, jossain määrin kipuakin pystyy hallitsemaan mielen avulla. Päättäväisyys ja tahdonvoima vie ihan minne tahansa.