Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Lapsuuden pikkuleivät

15.5.2012

Lapsuuden pikkuleivät




Thay kertoo miten äiti toi hänelle lapsena aina pikkuleivän torilta. Sen saatuaan hän meni ulos syömään sitä, joskus syöminen kesti puoli tuntia joskus 45 minuuttia.

Hän söi pikkuleipää pienillä puraisuilla ja katseli taivasta vapaana kaikista tulevaisuuden suunnitelmista ja menneisyydessä vatvomisesta. Hän nautti olostaan täysillä, koiran läheisyydestä, kukista, bambupöheiköstä ja kissoista. Hän oli läsnä tässä hetkessä.

Kaikilla on mahdollisuus syödä ateriansa hitaasti ja iloiten aivan niin kuin hän söi pikkuleivän lapsena. Voit luulla, että olet kadottanut lapsuuden pikkuleivän, mutta et ole, se on jossain sydämessäsi. Kaikki on siellä ja jos todella haluat voit sen sieltä löytää.

Tietoinen syöminen on Thayn mukaan tärkein tapa meditoida. Sillä tavalla voimme saavuttaa lapsuuden pikkuleipämme. Tämä hetki on täynnä oloa ja onnea. Jos olet tarkkavaisena, näet sen.

Lähde: Peace is every step


Valentine's Day by Cláudia*~Assad, on Flickr



Tätä harjoitusta on helppo kokeilla, vaikka lapsen kanssa. Heti kun pieni herää, menemme yhdessä takapihalle syömään pikkuleipää.


Ei kommentteja: