Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Täydellinen joulu?

10.12.2013

Täydellinen joulu?


  
Voihan joulustressi. Joulukortit, itse tehdyt ruokalahjat, ulkomaan paketit, ruokalista, kauppalista, ulko-oven kranssi, joulukuusi vai ei joulukuusta, pienen joululahjat kaikilta eri ihmisiltä… Se on sesonki taas! Kaikkialla on jouluvalmistelut tapetilla.  Mikä on sinun ideasi joulusta?Kuulin radiosta, että joulun ei tarvitse olla täydellinen. Pysähdy miettimään tätä hetkeksi.


Tarvitseeko kaikkien kaappien olla raivattu ja lamppujen pesty? Onko pakko vierailla tädin luona? Olenko huono ihminen, jos en jaksa katsella jokaista sukulaista? Haittaako se oikeasti, että kynttilät on käyriä? Pitääkö olla tämän vuoden trendikäs huonekuusi joulukuusena? Montako hyasinttia aiot ostaa? Onko se maailman suurin asia, jos enkelikellon enkelit kulkee perse edellä? Mikä olisi paras tapaninpäivän keittolounas?

Hössötystä, suunnitelmia ja kiirettä, onko siihen oikeasti aihetta?

Kuka arvostelee onko joulusi täydellinen? Sinä itse vai äitisi? Katsoitko Kodin kuvalehdestä millaista joulun pitäisi olla? Haittaako se, että on kiire tai jotain jää tekemättä?

candy cane cookies by chotda, on Flickr


Just. Kaikki nämä ovat vain ajatuksia. Joulun kaavoihinkin kangistuu, niitä voisi tuulettaa. Joskus sitä on vaan niin väsynyt, että ei jaksa edes joulua viettää. Tai olisi kiva vaan olla kotona ihan rauhassa ilman kiirettä.

Ehkä sinulle tulee jpla paha mieli perusydinperhejoulumallista kaikkine valmisteluineen. Marja Leenalla oli hyviä pointteja männä viikolla. Joulu saa olla pienikin. Ihan samalla tavalla joulumieli tulee, vaikka olisi yksin tai ei saisi perhettään syystä tai toisesta ympärilleen. Ystävien kanssa baarissa juhlittu joulu on ihan yhtä hyvä valinta kuin mikä tahansa muu tapa viettää talven juhlaa.

Olen aiemmin kirjoittanut siitä, että jokainen voisi pysähtyä miettimään mitä joululta haluaa. Sitten noudattaa vaan yksinkertaisia ohjeita, joilla joulustressille tulee loppu:
  1.   Mitä sinä haluat?
  2.    Tee niin.
  3.    Pysy siinä.


Joulun vietossa kannattaa tehdä yhtä tietoisia valintoja kuin muutenkin elämässä. Valitsen itse miten paljon hössötän ja teen jouluvalmisteluja. Mutta ei, en ole mikään paras puhuja. En tiedä vielä missä ja miten joulun viettäisi, jotta se olisi rauhaisin ja parasta kaikille osapuolille. En osaa vielä elää niin kuin opetan. Opettelen.


Lue muita edellisiä joulujuttuja:
Ei kommentteja: