Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Valaistuminen

19.8.2012

Valaistuminen.:Etsintä:.

"Aloin kuitenkin pitää kummallisena, että kaikista maailman opaskirjoista, kaikista laeista tai kaikista vanhempien, opettajien, pappien ja muiden aikuisten kehotuksista huolimatta ei ollut mitään, mikä olisi varmistanut sen, että elän kokonaisvaltaisesti jokaisena hetkenä, sillä onhan jokainen hetki ainutlaatuinen. Kuinka voi sovittaa jonkin säännön todellisuuteen, kun löydettyään oikean säännön on hetki jo mennyt? "


.:Perille:.

"Nykyhetkeen juurtuneena jokainen hetki aukesi ikuisuuteen. Tämän ohella huomioni keskittyi kohteeseensa terävänä ja hajaantumattomana. Se sai minut tuntemaan, että katsoin suoraan ja syvälle kaikkeen, mihin huomioni sattuikin kiinnittymään. Toisaalta paradoksaalisesti tunsin itseni sokeaksi."


Linkkaan jälleen parempaan luettavaan.

Luin jokin aika sitten kirjan valaistumisesta, josta yllä olevat katkelmat ovat.  Se kertoo tavallisen naisen etsinnästä ja löydöstä. Siinä ei ollut mitään ihmeellistä, paitsi, että kaikki oli ihmeellistä."On aivan varma, että jokainen voi saavuttaa kenshon kuten rouva Courtois’kin, jos vain etsii täysin sydämin Alkuperäistä Itseä. Kuitenkin riittämättömän luottamuksen ja ponnistelun vuoksi vain harvat saavuttavat tuollaisen kenshon."
~ Hakuun Yasutani Roshi Awakening | Despertar by victor_nuno, on Flickr

Tästäkin kirjasta kiitos Zen Center!


Ei kommentteja: