Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Viikon vinkit - Vietä läsnäolopäivä

29.8.2012

Viikon vinkit - Vietä läsnäolopäivä

 Miten voi todella elää päivän tässä hetkessä?1.   HymyileThich Nhat Hahn on sitä mieltä, että hymy on merkki siitä, että olet tässä ja nyt. Oikeaa hymyä ei voi teeskennellä. Hymy rentouttaa ja tyynnyttää… Lisää siis hymyjä päivääsi.


2.   Kuuntele todella – Keskustelukumppanisi ansaitsee läsnäolosi. Sitä paitsi, jos et todella kuuntele, et voi ymmärtää. Tarkka kuuntelu kaiken lisäksi estää olemasta koko ajan oikeassa, neuvomassa ja säätämässä puhujan ärsytykseksi. Keskustelun laatu paranee siihen keskittymällä.


THE OKU RIVER WALK on CHILDREN'S DAY by Okinawa Soba, on Flickr
 
3.   Kiitä tai kehu – Huomaatko asiat, joita toiset tekevät eteesi? Huomaatko, kuinka hyvin ystäväsi osaavat pyytää apua? Näitä asioita, jotka ovat kiitoksen tai kehun arvoisia, ei voi koskaan huomioida liikaa. Kiitollisuuden kokeminen joka päivä lisää paitsi läsnäoloa, myös elämän positiivisuuden tuntua.


4.   Jää rupattelemaan – Miten voi olla, että naapurin koiran ulkoiluttaja kanssa juttelusta tulee niin hyvälle mielelle? Joskus joku työasia taas hoituu ihan huomaamatta, kun käy vähän juttelemassa kollegan kanssa. Kiireessä ei ehdi, mutta onko muutaman minuutin säästö sen arvoista? Jää edes kerran päivässä rupattelemaan.


5.   Näe positiivisia asioita – Vanha kunnon klisee, joka yksinkertaisuudessaan toimii. Mitä siemeniä viljelet, ne kasvavat. Osaatko nähdä kauniin auringon nousun? Huomaatko pienen saaneen kengät itse jalkaansa? Panitko merkille, että olit ajoissa töissä? Kiinnitä positiiviseen tänään enemmän huomiota.

 

Mitkä ovat sinun vinkkisi läsnäoloon tässä ja nyt?

 

2 kommenttia:

Shantasha kirjoitti...

Tänään oli upea ilta aurinko. Ihailin toden teolla, miten valo heijastui puihin, sähkölankoihin ja talon seinään. Aurinkko värjäsi ne kullaksi. Se oli hetkestä nauttimista eli läsnäoloa.

Annina kirjoitti...

OI! Kuulostaa säteilevän juuri sitä miltä tässä ja nyt olo on!