Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Ajaton

26.4.2013

Ajaton

Heräsin eilen viiden aikaan kuumepotilaan vaatimukseen saada peitto. Yritin hetken nukkua, mutta koska se ei onnistunut, nousin ylös ja ajattelin istua hetken zazenia. Aie sai odottaa hetken kahdesta syystä.Auringonnousu oli mitä kaunein. Tosi hieno pinkki taivas, jossa oli tummanpinkkejä pilviä! Kauniin näköistä. Hetken jopa tuntui sille, että voisi herätä joka aamu näin aikaisin ihailemaan uuden päivän sarastusta. Onneksi meni ajatus ohi yhtä nopeasti kuin se oli tullutkin. Arvostan nukkumista kuitenkin aika paljon!

Toinen syy oli se ettei zafutyynyä löytynyt mistään. Joku oli sitä hieman lainannut vissiin leikkeihinsä. Muuten se ei haittaisi mitään, mutta siitä puskee ulos kapokkikuitua pienen käsittelyssä. Siksi tyyny tuppaa laihtumaan ihan itsestään. Istuin sitten hetken ilman, ihan sama.

Päivä oli yhtä kiirettä töissä, mutta iltapäiväksi pääsin ulos myymään päiväkodin buffettiin herkkuja pihatapahtuman osallistujille. Illalla kotona oli ihana levätä. Päivän kruunasi se, että Ajaton kelloni oli tullut postissa. Puolisoni oli minulle yhden korun velkaa ja kun eräässä tapahtumassa löysin 
Olevainen putiikin Ajaton kellon, tiesin löytäneeni etsimäni.


Ajaton on kello, joka ei olekaan kello. Se on JukkaErätulen suunnittelema ”kello ilman viisareita – joka muistuttaa ajattomasta olotilasta”. Tapasin ihanat Jukan ja Susannan Zen Expossa pari viikkoa sitten. Tutustu heidän ajatuksiinsa Olevaisen kauniilla kotisivuilla,

Ajaton muistuttaa minua palaamaan tähän hetkeen. Se korvaa B – Breathe kirjaimen, jonka aina toisinaan tapaan kiireessä tästä muistuttamaan piirtää.
Tänään teen vain puoli päivää töitä ja menen pitkälle lounaalle ihanien ystävien kanssa viettämään todellakin Ajatonta aikaa.


Ajatonta viikonloppua sinulle!Ei kommentteja: