Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Katsaus Mindfulness ja läsnäolotaitojen kurssitarjontaan

23.4.2013

Katsaus Mindfulness ja läsnäolotaitojen kurssitarjontaan
Edellisestä katsauksesta on aikaa ja ilmoittautumisaika monille kursseille alkaa olla käsillä. Ole hyvä! Valitse niitä mitkä tuntuvat hyviltä. 
.:Helsingin seudun kesäyliopisto:.

Helsingin kesäyliopistossa on monta tietoisuustaitokurssia.

Hyvinvointi ja itsensä kehittäminen – otsikon alta löytyvät seuraavat kurssit:
Johdantokurssi Mindfulnessiin – Toimivaa stressinhallintaa. Opettajana on Tuula Kiuru-Ahvonen. Syksyllä sama ohjaaja pitää jatkokurssin nimeltä: Jatkokurssi Mindfulnessiin. Ohjaajasta saat lisätietoa hänen yrityksensä sivuilta. Siellä on myös muiden kurssien tietoja mm. Myötätunto ja myönteisyys sekä esimiesvalmennus.

Henkilöstön ja organisaation kehittäminen- otsikon alta pistää silmään ilahduttavasti myös tietoisuustaitokursseja. Kaikki hyvä tulee helposti – Mindfulness avaimena työhyvinvointiin kurssin ohjaajasta Taina Siukolasta löytyy tietoa hänen yrityksensä Inspiral Coachingin sivuilta. Hän opettaa myös useilla muilla paikkakunnilla samantyyppisiä kokonaisuuksia.

Kasvatus- ja opetusala- otsikon alla on opettajille tarkoitettu kurssi nimeltä Mindfulnessin hyödyt kasvatustyössä. Opettajina Maarit Lassander ja Sari Markkanen. He pitävät myös Ilo&Oivallus psykologipalvelun nimissä MBSRään perustuvia pidempiä kursseja.


Morgaine Loves Poppies by Morgaine, on Flickr

.:Helsingin Aikuisopisto:.

Helsingin aikuisopistossa on Mindfulness kursseja moneen lähtöön.
Mindfulnessilla apua univaikeuksiintiiviskurssilla on ohjaajana jo edellä mainittu Sari Markkanen. Heidi Helander-Hyvönen vetää useita mindfulness meditaatiokursseja. Hänen muista kursseistaan voi lukea Almondan kotisivuilta.


.:Muuta:.

Mindfulnessolutions jatkaa paikkansa vakiinnuttamista ja kurssitarjontansa laajentamista. Lue lisää heidän kotisivultaan. Heillä on syksyllä ohjelmassa intensiivikurssi ja kouluttavatpa he taas kouluttajiakin lisää. Samoin Center for Mindfulness Suomi jatkaa koulutuksiaan, lue kotisivulta myös kesän kursseista.

Timo Klemolan kursseja voin suositella. Tietoisuustaidot kurssin kokemuksista voit lukea Koulutus tagin alta blogistani.

Porvoossa Joogaterapia Harmonia järjestää edelleen mm. MBSR menetelmään perustuvia Mindfulness kursseja. Anne Laine kouluttaa useissa paikoissa, mm. Ystävyyden majatalossa. Oulussa Kimmo Takanen pitää monenlaisia kursseja, minua jäi kiinnostamaan etenkin luontoretriitti!


Edelliset katsaukset kurssitarjontaan löydät allaolevista linkeistä. En ole toistanut osaa kouluttajista tässä postauksesta. Katso heidän kurssitarjontansa alta:

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei. Oheisessa linkissä mielestäni erittäin selkeä ja havainnollistava Andrew Olendzkin luento (englanninkielentaitoisille) siitä, miten mielen kokemuksellista toimintaa ja psykologian peruskäsitteitä (muunmuassa ja eritoten mindfulness) voi kuvata hyvinkin käytännönläheisesti - niin, että käsitteistä ja erityisesti niiden sisäistämisestä olisi apua jokaiselle mielen toiminnasta ja - sekä omasta sekä toisten - psykologisesta hyvinvoinnista kiinnostuneille. Mielen toiminnan ymmärtämisestähän kaikki kaiketi kuitenkin lähtee. Itse en ole näin havainnollista ja selkeää esitystä nähnyt tätä ennen missään.

Kuunteleminen vie reilun tunnin ja luulen siitä olevan paljon hyötyä tämän aiheen parissa työtä tekeville. Linkki tässä: https://www.youtube.com/watch?v=jDCmFum-Jbg

Luennon otsikko on A Buddhist Contribution to Neurophenomenology (suomeksi vaikkapa jotakin sensuuntaista kuin Buddhalaisuuden panos kokemus-ja havaintomaailman neurologiseen tutkimukseen).

Kiitos paljon siitä työstä, jota tällä saralla teette. Hyvää loppuvuotta ja uutta alkavaa.

Annina kirjoitti...

Huippua Kiitos linkistä!