Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Kaikki on niin vaikeeta.

2.4.2013

Kaikki on niin vaikeeta.


 

Pitkän viikonlopun jälkeen töihin meno tai muuhun arkeen palaaminen ei paljon nappaa. Vaikealta tuntuu, tehdäänkö silti? Näin on kuulemma Saku Tuominen sanonut.

Kyllä minustakin tuntuu vaikealta aika usein. Milloin mikäkin on ylitsepääsemättömän vaikeaa. Silti kaikki tulee tehdyksi. Lattian saa siivottua, dokumentti tulee kirjoitetuksi, kaupassa käydyksi ja ikävä palaveri vedetyksi.

Niin, vaikeakin on vain elämää ja elämän ei ole kukaan luvannut olevan helppoa. Mitä se haittaa, että välillä tuntuu vaikealta? Se on ihan okei. Ei aina tarvitse olla helppoa, eikä ajatusta vaikeudesta tarvitse pelästyä. Sen vatvomiseen menee ihan turhaan energiaa.

Aina ei kannata edes miettiä miksi joku tuntuu vaikealta. Olen huomannut, ettei mitään kovin järkevää aina löydy sieltä vaikeuden taustalta. Siellä saattaa lymyillä joku älytön epäonnistumisen pelko tai joskus jopa onnistumisen mahdollisuus! Usein pelkään jopa sitä, että innostuessa menee aikaa enemmän kuin minulla on.
Wouldn't it be nice if all life's choices were so clearly labled? by yooperann, on Flickr

Nyt en kyllä jaksa tehdä vastausta vaikeaan sähköpostiin.” ”Hyvän kuvan piirtäminen on vaikeaa.” Antaa olla ihan luvan kanssa vaikeaa. Antaa näittenkin ajatusten mennä ohi, ihan niin kuin kaikkien muiden ajatusten omasta erinomaisuudestani, tekemättömistä kotitöistä tai kateudesta kaverin hienoa asuntoa/autoa/koiraa kohtaan. Tietoisuustaidot opettavat havainnoimaan ajatuksia ja päästämään niistä irti. Se on taito mikä kannattaa opetella, niin ei ole oman korviensa välin vietävissä.

Jospäästää mielen

valloilleen, ei loppua

ajatuksilla-

on hillittävä sydän.

on hylättävä maailma.

~ Ikkyuu 1400-luvulla
 
Millaisia ajatuksia sinulla pyörii estämässä jonkun asian saamista tehdyksi? Miksi se tuntuu vaikealta tai mahdottomalta? Onko niissä ajatuksissa mitään toden perää?
 
Ensi kerralla kun tuntuu tosi vaikealta, koita muistaa, että vaikeus on vain ajatus. Sitten kun homman ryhtyy tekemään, se tavallisesti sujuu ihan itsestään. Ei jäädä jumiin vaikeuteen!

 

Ei kommentteja: