Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Vapaus ilman siipiä

28.4.2013

Vapaus ilman siipiä

Tänä viikonloppuna kaikki aika on oltu pienten kanssa ihan hiljaa ja paikoillaan ihan kotiympyröissä. Mitään ei oikein voi tehdä, eikä mihinkään yhden nuhanenän kanssa mennä. On vapaus olla, mutta ei mennä paljon minnekään.
Pienen kanssa on eletty tämä viikko tämän kevään neljättä kuumetautia. Lääkäri vahvisti sen perjantaina influenssaksi, kun kova kuume oli jyllännyt tiistai-illasta. Onneksi nyt taitaa kovaa yskää ja väsymystä lukuun ottamatta olla oireet poissa ja vältymme kuin ihmeen kaupalla edelleen ilmeisesti antibioottikuurilta.

Nyt viikonloppuna ilonamme ovat olleet myös sisareni lapset yökylässä. Onneksi pieni on pysynyt leikkien vauhdissa. Muutamana viime päivänä pienen olo on sallinut onneksi jo ulkoilun.

 

Laitoin pienet ulos isompien poikien touhua seuraamaan. Radio-ohjattavat auto saivat letkulla rajatulla radalla kyytiä. Pienille mieluisaa tekemistä on ollut katuliiduilla puutarhan kivetyksen värittäminen. Se oli varsinainen hittituote jo viime kesänä. Liitu lähtee tosi hyvin pienemmässäkin sateessa, mutta vinkkinä kannattaa mainita, että rajaa alue, jolle saa piirtää. Olen sen verran innostunut liiduista, että aion niillä taiteilla vapputervehdyksen etupihalle.


Yhdessä menimme pienelle kävelylle. Tikkaa ei näkynyt, eikä kuulunut. Aamulla hesaria hakiessa se kyllä hakkasi hullun lailla. Naapurin portilla oli kaksi oravaa kisailemassa. Toinen rauhoittui syömään käpyä lähellemme. Se ilahdutti kun oma pieni näki vihdoin miten orava söi kävyn siemenet. Olen yrittänyt selittää tähteitä nähdessämme, mutta nyt pieni näki itse.Hakeuduimme lähimetsän poluille ja kallioille. Eläinhavainnot rajoittuivat etanoihin ja lintujen lauluun. Kävimme tutkimassa juoksuhautoja, puumajaa ja nuotioiden jäämistöjä. Lehdetön metsä on rujon näköinen, mutta kaunistuu päivä päivältä. Valkovuokkojen alkuja näkyi jo! Kevät kirii tosissaan kiinni.Metsässä ollessamme leskenlehdet olivat avautuneet kunnolla. Niitä on jo vaikka kuinka paljon.


Mitä tänään näit ulkoillessa?


Tule lintujen muuttoaikaan
kun ilo pisaroi
lumikelloista
lepännorkoista
lasten pyöräretkistä
kevätmärällä tiellä.

Huhtikuun loppu on valkoinen
kuin lumimajan viileä poski.
Sellaisessa valossa
on paha olla yksin.
Ei tiedä mitä tekisi
niin suurella vapaudella
ilman siipiä.

~ Irja HiironniemiEi kommentteja: