Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Unia hengitysharjoituksesta

10.11.2010

Unia hengitysharjoituksesta

.:Tiistain harjoitusraportointia:.

Muistin että näin jo untakin tästä hengitysharjoituksesta. Unessa olin 1-10 toistamisen sijaan laskenut jopa 64 asti. Herätessäni mietin kuumeisesti että kuinka noin pahasti voi tarkkaavaisuus olla hakusessa. Ja ennen kaikkea miten sen selittäisin. No, se oli vaan unta, enkä oikeasti ole tainnut ajautua kuin 16 asti laskuissani. Sekin on hyvä kysymys että miten se onnistuu lipsahtamaan.

Itse harjoitus meni illalla hyvin ja se tuntuu jo mukavalta rutiinilta. Olen siirtänyt sen nyt iltatoimissa hieman aikaisemmaksi, eilen tosin tunsin kuitenkin taas kaksi kertaa melkein nukahtavani. Edelleen harjoitus on ainakin minulle tosi rentouttava, hengitys aina väkisin hieman syvenee. Istuin eilen 14 minuuttia lattialla tyynyllä. Tuuli ujelsi katolla ja muita ääniä olivat hiljainen musiikki radiosta, TV:n ja puolison ja lapsen vaimeat äänet. Mitkään äänet eivät häirinneet harjoitusta, koska ne olivat sen verran hiljaisia. Keho oli suhteellisen kivuton, kerran hieman oikaisin selkääni kun johonkin lihakseen sattui, mutta se oli ohimenevää. Aina välillä muistin kuulostella miltä hengitys tuntui ja miten pallea liikkuu sen tahdissa. Täytyy yrittää tarmokkaammin kiinnittää siihen huomiota jatkossa.

.:Arjen harjoitus:. 
Käytännön tietoinen läsnäolo arjessa harjoituksena kuorin tänään viimeisiä raitapunajuuria ruokaan ja pakkaseen. Seisoin vain ja kuorin ja kuorin. Raasteestakin tuli aika hienoa.

Ei kommentteja: