Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Keskilinjaaminen

21.11.2010

Keskilinjaaminen

.:Kurssin 4. viikon harjoitukset:.

Samat neljä harjoitusta jatkuvat ja niiden lisäksi saimme keskilinjan tsekkaus harjoituksen. Näillä mennään tuleva viikko.

1. Hengityksen laskeminen
Jatkamme istumista ja hengityksen laskemista edelleen 20 minuuttia. Ohje on sama eli laskemme vain uloshengityksiä. Aion jatkaa ilmapallomielikuvan käyttöä, se auttaa minua laskemisessa ja hengityksen tunnustelemisessa. Lisäksi harjoituksessa pyrin kiinnittämään huomiota keskilinjaan.

Kurssilla puhuttiin keskustasta ja haettiin sitä missä ilmapallon voi visualisoida vatsassa tai oikeastaan koko hengityselimistössä. Hauska ja avaava harjoitus oli sutra resitaatiota jäljittelevä vokaalien toistaminen tai laulaminen ja sen kuunteleminen kehossa. Sen avulla kehon keskusta tuli hieman paremmin tietoisuuteeni.

2. . Asahi I
Asahin lisätavoitteeksi on nyt otettu keskilinjaan keskittyminen ja sen hyvävä pitäminen. En edelleenkään ole saanut tehtyä asahia kotona.

3. Keskilinjan tsekkaus
Keskilinja oli kurssilla tällä viikolla pääasiallinen harjoituksen kohde. Teimme useita harjoituksia joilla haimme keskilinjaa ja harjoittelimme siihen palaamista. Keskilinja tarkoittaa kehon eri painopisteiden kautta piirrettyä linjaa. Tavoitteena on rentous joka on mahdollista saavuttaa vain hyvälla kehon keskilinjan hallinnalla. Maa vetää meitä puoleensa ja keskilinja painuu kasaan. Jos keskilinjaus on hyvä on mahdollista vastustaa maan vetovoimaa ilman että lihaksisto rasittuu ja siihen kuluu energiaa. Timon kotisivulla on esimerkki harjoituksesta.
Balanced Rocks by squarewithin, on Flickr
Harjoituksena on tarkistaa keskilinjaus aina kun muistaa ja tarkistaa kehon asento ja korjata sitä. Muistaminen on tämän harjoituksen vaikeus. Puhuimme että se täytyy ankkuroida joihinkin rutiinitoimiin, esimerkiksi ovesta kulkemiseen. Samoin arkiaskareissa on tavoitteena pysyä tietoisena keskilinjasta ja pysyä siinä. Aion käyttää mindfulness belliä tietokoneella istuessa apuna muistaa tehdä keskilinjan tsekkaus.

Itselleni keskilinja on tuttu etenkin ratsastuksesta ja centered riding tekniikasta jota olen harjoitellut. Lisäksi ainakin Alexander tekniikka käyttää ilmeisesti vähän samoja ajatuksia. Täytyy palata näihinkin ideoihin.

4. Tietoinen rutiininomainen toiminta
Jatketaan samaa, eli jatkan portaissa tietoisesti kulkemista.

5. Kirjoita huomioita vihkoon/ blogiin
Tätä jatketaan edelleen entiseen malliin.

Ei kommentteja: