Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Uudelle tasolle harjoittelussa?

14.11.2010

Uudelle tasolle harjoittelussa?

.:Perjantai:.
Perjantain kurssin jälkeen olin ihan liekeissä pääsemään taas harjoittelemaan. Oikeastaan koko kurssikerta puhuttiin hengittämisestä, tunnusteltiin miltä hengitys tuntuu kehossa ja opeteltiin uutta tekniikkaa ja tapaa havainnoida sitä miltä hengitys tuntuu kehossa. Uusien ohjeiden mukaan tulee istua jo 20 minuuttia, mutta nyt hengitetään välillä vanhalla tavalla 1-10 laskien ja välillä vain uloshengityksiä laskien. Harjoitusta on vaikeutettu mutta samalla se on helpompi koska on ”enemmän” mihin keskittyä!

Illalla tuli ihan ilman vaivaa istuttua 17 minuuttia. Jalat olivat normaalin jumissa mutta sain pienillä asennon korjauksilla kehon hiljenemään. Ensin laskin siis 1-10 sisään ja uloshengityksiä joitain kierroksia. Ja sitten kokeilin vain uloshengityksen laskemista.  Ja palasin sen jälkeen laskemaan molempia. Tunnustelin hengitystä ja se tuntui vähän raskaalta ja väsyneeltä. Ihan kuin polttaisi henkitorvessa. Pallea teki kuitenkin töitä käskettyä ja sain tuntumaa vähän vatsan pullistumiseen ja kutistumiseen.
and away we go by Darwin Bell, on Flickr
.:Lauantai:.
Harjoitus hieman jännitti koska olin yksin lapsen kanssa kotona ja toivoin että itku ei keskeyttäisi istumista. Näin ei onneksi käynyt. Kerran kuului pieni itku mutta siihen ei tarvinnut reagoida. Muuten talo oli täysin hiljainen ja mikään ulkoinen asia ei estänyt keskittymistäni! Istuin jalat ristissä lattialla tyynyn reunalla ilman vaivaa 11 minuuttia ja sitten jo piti tarkistaa kellosta että paljonko vielä. Loppuja 8-9 minuuttia en pystynyt olemaan jalat ristissä vaan ne oli pakko oikaista. Venytteleminen tekisi tosi hyvää!

Hengitin ensin laskemalla vanhalla tavalla 1-10 uloshengityksellä ensimmäinen tavu ja sisäänhengityksellä toinen. Joitain kertoja näin ja sitten siirryin laskemaan muutamaksi kierrokseksi vain uloshengityksiä. Ei ihan niin helppoa kuin perjantaina mutta onnistui hetkittäin ihan hyvin. Havaitsin että sisäänhengityksellä pitää keskittyä ”katsojaan”, siihen mustaan kohtaan joka on silmien takana. Siellä on mielestäni tyhjyys. Valitettavasti vain sekoittaa vähän se että pitää muistaa että missä on laskuissa. Muisti on hyvä mutta tosi lyhyt ja kun sisäänhengityksellä yrittää olla ajattelematta mitään niin tuppaa unohtamaan missä on laskuissakin.

Ei kommentteja: