Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Kärsimätön, mutta kiitollinen

11.4.2011

Kärsimätön, mutta kiitollinen

.:Muistutus itselleni:.
Olen kärsimätön, minulla on aina liikaa menossa yhtä aikaa, eikä enää hermoja lainkaan. Haluaisin kärsimättömyydestä pois. Minulla on vain tämä hetki. En voi vaikuttaa kuin tähän ja nyt. Mitään ei voi jouduttaa, vaikka olisi kuinka kärsimätön.

Tietoinen läsnäolo ei opeta vain tässä hetkessä olemista vaan myös tahdonvoimaa pysyä siinä. Niin monet ärsykkeet houkuttelevat keskeyttämään sen mitä olen tekemässä, puhumattakaan ajatuksista jotka koko ajan pommittavat kaikella muka paljon tärkeämmällä. Tahdon voiman avulla harjoitan säännöllisesti ja istun hengittämässä muodollisessa harjoituksessa ja pysyn siinä. Tahdonvoimalla myös pysyn keskittyneenä nyt tähän hetkeen. Kannatta tehdä yksi asia valmiiksi ja siirtyä vasta sitten seuraavaan vaikka kuinka kärsimätön ja harjaantumaton mieli kehottaisi jo vähän samaan aikaan aloittamaan seuraavaa askaretta.

Impatience by mdezemery, on Flickr
.:Kiitollisuusajatukset:.

Menneen viikon useimmat päivittäiset kiitollisuudet liittyvät hyvään seuraan, ystäviin ja mielenkiintoisiin tapaamisiin. Elämää on kiitollista elää, kun saa toteuttaa itseään.

Oma pieni lapsi on ilahduttanut moneen kertaan ja saanut tuntemaan kiitollisuutta siitä, miten hyvin tunnemme ja osaamme ymmärtää toisiamme. Koko ajan kehittyvä kommunikaatio tuo tähän varmuutta.

Yleismaailmallinen kärsimys sai eräänä päivänä olemaan syvästi kiitollinen omasta kodista. Kaikilla ei ole kotia, sen voisi muistaa useammin.

Joku päivä huomasin ajatusten kiertävän jatkuvasti aamun sanomisissani ja sanomatta jättämisissäni, mutta pääsin siitä yli kiitollisena kyvystäni ajatella, että ajatukset ovat vain ajatuksia.

Pidemmän kiitollisuuspohdinnan kirvoittivat ”hyvät” päätökset. Olen hyvin nöyrästi kiitollinen valinnoista joita olen tehnyt. Jokaisen päätöksen tekee siinä tilanteessa sillä tiedolla joka on saatavilla. Muuta ei siinä hetkessä voi. Siihen on tyytyminen. Päätös on sillä hetkellä paras mahdollinen. Tilanteet muuttuvat, mutta päätöksiä ei kannata katua. Niihin ei kannata palata, vaan keskittyä menemään eteenpäin tässä hetkessä. Päätöksen tekeminen usein helpottaa, ahdistus on suurin ennen kuin sen tekee.

"Joka harkitsee seuraavaa askeltaan liian kauan, seisoo koko ikänsä yhdellä jalalla."
                                                                                                                    Kiinalainen sananlasku

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos mielenkiintoisista kirjoituksistasi! Olen itse opiskellut ja tutustunut tietoisuustaitoja reilun vuoden ajan. Ainakin omalta osaltani voin sanoa, että ongelmien vatvominen on vähentynyt, läsnäolo hetkessä on lisääntynyt ja elämä "loistaa uusissa väreissä".
Harjoittelu säännöllisesti on se josta täytyy pitää kiinni. Siinä on itselläni parannettavaa.
Onnellista viikon jatkoa! t. Reetu

Annina kirjoitti...

Kiitos kiitoksista! Mukavaa, että olet löytänyt blogiini!

Otan mielelläni vastaan juttu- ja kirjavinkkejä muilta harrastajilta!