Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Intohimoinen läsnäolo: Johdanto

3.8.2011

Intohimoinen läsnäolo: Johdanto

Seuraava kirja, jonka ajatuksia kirjoitan, on Intohimoinen läsnäolo : havahtuneen tietoisuuden seitsemän ominaisuutta. Sen kirjoittaja on Catherine Ingram..:Kirja:.

Kirjasta kerrotaan sitä myyvillä sivuilla seuraavaa:
Tämä on kirja henkisen havahtumisen mahdollisuudesta. Ihmisen tietoisuus omasta itsestään ja nykyhetkestä on yksinkertaista läsnäolon taitoa, joka on kaikkien ulottuvilla.

Catherine Ingram kuvaa niitä seitsemää ominaisuutta, jotka luonnehtivat havahtunutta tietoisuutta. Nämä kaikki ovat ihmisille luontaisia ominaisuuksia, joita on mahdollista kehittää ja harjoittaa, ja siten vapautua itsekeskeisen mielen vallasta. Tiedostava läsnäolo ottaa huomioon myös muiden ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin.

Kirjan sanoma välittyy Ingramin valaisevien tarinoiden ja omakohtaisten anekdoottien kautta.


.:Kirjailija:.
Catherine Ingram on kansainvälisesti tunnettu dharmaopettaja ja toimittaja, joka on työssään keskittynyt aktivismin ja tietoisuuden teemoihin. Hän on kirjoittanut myös kirjan In the Footsteps of Gandhi: Conversations with Spiritual/Social Activists. Vuodesta 1992 lähtien hän on vetänyt Dharma Dialogues -keskustelutapahtumia, joiden teemana on havahtunut tietoisuus ja sen merkitys hyvinvoinnille. Hän vetää myös hiljaisia mietiskelyretriittejä ja on Living Dharma -nimisen voittoa tavoittelemattoman järjestön perustaja ja puheenjohtaja.

.:Johdanto:.

Elämän suuret ilmestyshetket syntymä ja kuolema takaavat varman vaikuttavan läsnäolon kokemuksen. Niiden aikana ei kukaan muista olla kokija, silloin on vain läsnä. Nämä hetket ovat portteja todelliseen luontoomme, joka on valmiina olemassa. Oivaltaminen on tunne tästä puhtaasta läsnäolosta tässä ja nyt, pelkän olemisen ihmeen ymmärtäminen tai täydellinen tiedostaminen.

Onni syntyy vapautuneesta yksinkertaisuudesta, nykyhetken tietoisuudessa elämisestä ja tyytyväisyydestä tätä meille annettua elämää kohtaan. Tällainen näkemys kuvaa asioita sellaisena kuin ne ovat, niinpä se syntyy ponnistuksitta syvässä rentoutuneisuuden tilassa. Tällöin tavoittelun raivokkuus on kulutettu loppuun. Opettaja saattaa auttaa, mutta se ei ole välttämätöntä. Oma havainnointi riittää. Kun rentoudumme hiljaisuudessa, tietoisuutemme on vaivatta muutosvoimainen. Elämme omaa arkea, samalla kuitenkin tietoisina siitä, että elämme suurta arvoitusta ja tunnemme sen läsnäolon säteilyn kaikkialla.

Sydämen oivalluskyky, havahtunut tietoisuus, on meillä luonnostaan ja se herää, kun se saa mahdollisuuden. Se on kaikille kulttuureille yhtenäinen ja riippumaton lahjakkuudesta tai koulutuksesta. Sitä kohti ei tarvitse pinnistellä, eikä siitä tarvitse pyrkiä pitämään kiinni. Takertuminen jättää jäljelle vain opinkappaleita. Jos rentoutuu sen sijaan olemuksensa hiljaisessa keskipisteessä, tietoisuus huomaa jokaisen kohdalle tulevan salaisen silmäniskun.

Havahtuneen tietoisuuden seitsemän ominaisuutta ovat:
1.   Hiljaisuus
2.   Herkkyys
3.   Kehollisuus
4.   Aitous
5.   Huomiokyky
6.   Ilo
7.   Ihmetys

Näitä käsitellään seuraavissa postauksissa!


Ei kommentteja: