Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Intohimoinen läsnäolo: Aitous, osa 2

26.8.2011

Intohimoinen läsnäolo: Aitous, osa 2

Intohimoinen läsnäolo : havahtuneen tietoisuuden seitsemän ominaisuutta neljännen ominaisuuden aitouden käsittely jatkuu tässä kirjoituksessa.

.:Pyrkimyksen yksinkertaisuus:.

Aitous on selkeää ja yksinkertaista, ilman monimutkaista suunnitelmaa toimimista. Kaiken toiminnan perusta on ajatus antaa enemmän kuin saada ja hyötyä. Samoja ajatuksia kun Dalai Lamalla oli pyytettömyydestä siis.

Äiti ruokkii lapsensa aina ilman suurempaa mielen höpötystä. Hänen pyrkimyksessään palvella ei ole mitään monimutkaista. Se, että meillä ei ole suunnitelmaa, saa toiset ihmiset tuntemaan olonsa levollisiksi seurassamme. Pyrkimyksemme palvella on yksinkertainen. Jos salassa haluamme saada jotain joltakin, se aikaansaa jännitteen.


Hungry Baby by cindy47452, on Flickr

Haluaminen syntyy kuvitelmasta, että meistä itsestämme puuttuu jotakin ja että tuon puuttuvan saaminen irti tuosta toisesta helpottaisi tilannetta. Ihmisten näkeminen hyödyn lähteinä sulkee sydämen, koska emme voi olla myötätuntoisia käyttäessämme toista hyväksemme.

Pyrkiminen johonkin tavoitteeseen toisen ihmisen kautta perustuu myös tulevaisuuteen takertumiselle. Se estää meitä olemasta läsnä ja antamasta asioiden kehittyä luonnollisesti. Tarkat odotukset aiheuttavat tapahtumien ohjailua suuntaan jos toiseenkin. Yksinkertaisessa läsnäolossa toisen kanssa ei ole tavoitetta eikä tulevaisuutta, vain aitoutta.


Lue Intohimoisesta läsnäolosta lisää:

Ei kommentteja: