Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Step Aerobics

2.8.2011

Step Aerobics


Sarjassa viikon oivallus asiaa Step Aerobic tunnilta.Kohta tulee 20 (!) vuotta täyteen ohjatuilla ryhmäliikuntatunneilla, kaikenlaista aerobikkiä on tuona aikana tullut koettua. Olen neljännen salin jäsen, joka kerta muutto on pakottanut vaihtamaan. Ainiin, ja treenasinhan myös työmatkoilla Vammalan Steel Gymillä. Lasketaan se viidenneksi. Sieltäkin on monia mukavia muistoja.

Olen tunneilla se joka huhkii kuin hullu, vaikken mitenkään pysy tahdissa. Se rytmi kun on siellä veressä, mutta kun se veri ei kierrä. Ja kyllä, olen todella läsnä ja en mieti mitään muuta! Tunnin jälkeen huomaan ihmetteleväni kun kanssajumppaajat lähtevät pois saman värisinä ja tukka ja meikki yhtä huoliteltuina kuin tullessa. Itse en tunnista peilikuvaani, väännän sukistakin hikeä ja mietin vaan, että mahdoinkohan tänään meikata tai kammata aamulla.

ResultsGymAerobicsTeam by ElvertBarnes, on Flickr

Step Aerobic tunti sunnuntaina toi ehkä oivalluksen siihen miksi muilla ei ripsivärit valu. Tarkemmin sanottuna oivallus tuli sen tunnin lihaskuntoliikkeenä tehdystä legendaarisesta ns. koiran häntä heiluu – liikkeestä. Vaikka olen sitä kohta 20 vuotta säännöllisesti tehnyt, voin kertoa, että edelleen se tuntuu.

Liikkeessähän ollaan kontallaan ja nostetaan toista jalkaa suoraan ylös niin että polvi on 90 asteen kulmassa. Kiinnitän erityistä huomiota aina siihen, että lantio pysyy eteenpäin ja on suorana, eli että molemmat lantioluut ovat yhtä korkealla. Huomasin tänään, että jos antaa sen ylhäällä olevan jalan puolen roikkua alempana, liike on huomattavasti helpompi tehdä. Epäilen, minulla on ajatus, että kanssajumppaajilla lantio saattaa ”roikkua” toispuoleisesti. Jään odottamaan, että oivaltaisin miten muissa liikkeissä saa lusmuttua, eikä tule hiki. Tai sitten en.

Kehon kuuntelu kannattaa. Tulee paremmin keskityttyä siihen mitä tekee, on läsnä keholleen. Liikkeiden oikein tekeminen on turvallisinta ja todella tehokkainta, mikä tuli todistettu tällä tunnilla.

Osaan yllättäen monet komennotkin jo ulkoa ja joskus joku ohjaaja on osannut neuvoa liikkeen oikein. Kiitos siitä, sen avulla sain tämän oivalluksen. Tästä innostuneena päätin jatkaa kotikonstein syvävenyttelyä. Kävin vuosia kerran viikossa ohjatulla tunnilla ja siellä opin hyvin paljon kehostani ja sen kuuntelusta. Raportoin blogissa miten saan harjoittelun käyntiin!


Ei kommentteja: