Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Oma huone, osa 2.

9.6.2012

Oma huone, osa 2.Miten tehdään kotiin paikka istumiselle? Tässä kirjoituksessa on lisää ohjeita joita voi noudattaa, jos miettii miten sen tekisi.4.   Istumapaikan luominen
Jokainen taaplaa tyylillään ”mukavan” istumapaikan luomisessa. Siihen vaikuttaa se, millaisessa asennossa on tottunut istumaan. Koska itse uskon suorassa perusasennossa lattialla istumiseen, jatkan istumista matolla, vanhat tyynyt pyrstöni alla. Ainakin siihen asti kunnes tilaamani oikeat Zafu ja Zabuton saapuvat. Ne ovat siis vastoin Wabi Sabin periaatteita uutena ostetut.

5.   Tuo sisään maa, ilma, tuli ja vesi
Kaikki elolliset saavat elämänsä maasta. Se energisoi ja maadoittaa meidät juurilleen. Maa tuo pysyvyyttä ja viisautta. Huoneessa on jostain joulukorissa saamani mehikasvi, joka on kasvanut puolitoista vuotta pituutta. Se sai uuden ruukun ja joutui isoon lasivaasiin ottamaan lisää mittaa. Lisäksi kaadoin vanhaan peltivatiin hiekkaa, jota olen tuonut Koh Sametilta.

Ilmaa on kaikkialla, tätä elementtiä ei tarvitse itse asiassa tuoda sisään erikseen. Emme tule ilmaa ilman toimeen, hengitämme samaa ilmaa kuin esi-isämme ja se yhdistää meidät kaikkiin ja kaikkeen.
Vesi on puhdistava elementti, joka edustaa tunteita ja luo polkua selkeyteen. Uskon tuovani huoneeseen tuomaani vesimaljaan luonnosta tai puutarhasta löytämiäni vuodenajan kukkia tai kasveja.6.   Lisää jokin tai joitain merkittäviä esineitä
Mitkä esineet voisivat muistuttaa tärkeistä arvoista tai harjoittamisesta yleensä? Mikä voi auttaa keskittymään?
Musta kivi löysi paikkansa hyllyltä. Sen tarinaa en muista, mutta se on ollut aina mukanani.
Mitään tärkeää kuvaa tai maalausta ei ole vielä tullut vastaan, saattaisin sellaisen ripustaa seinälle, jos sattuisi löytymään. Mitään patsaita minulla ei myöskään vielä ole.

7.   Sytytä kynttilä
Viimeinen elementti tuli tuo lämpöä, voimaa ja energiaa huoneeseen. Kynttilöitä minulla riittää, vaikka niiden ostokielto on ollut jo pari vuotta päällä. Siirsin hurrikaanilyhdyn kynttilöineen hyllyn päälle ja keräsin kaikki talon suitsukkeet yhteen laatikkoon polttamista odottamaan. Sitä sanotaan, että kynttilä auttaa keskittymään…Sanottakoon vielä se, että tälle ”kalustukselle” ja näille esineille on myös vaihtoehtoinen paikka kotonamme. Huone tai tila muuttaa paikkaa tarpeen mukaan.

Jos päädyt rakentamaan oman tilasi, ainoa oikea ohje on: Kannattaa kuunnella itseään.

Te, joilla jo tällainen tila on ollut pitkään käytössä, mitä lisäneuvoja antaisitte? Miten saisin selville suunnan jonne istua?Lue edellinen osa:
Oma huone, osa 1.

Ei kommentteja: