Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Kehon ja mielen viisaus 14. Kotiinpaluu

18.6.2012

Kehon ja mielen viisaus 14. Kotiinpaluu”Onko sinulla paineita? Oletko innoissasi pääsemään tulevaisuuteen, niin että nykyisyydestä on tullut pelkkä sinne pääsemisen väline? Paine ja stressaava tilanne tulevat siitä, että olet täällä, mutta haluaisit päästä ”sinne”. Tai olet nykyisyydessä, mutta tahtoisit jo olla tulevaisuudessa.”

~ Tolle
 
Kehon ja mielen viisaus kirjan muistiinpanot jatkuvat.
.:Ankkuroidu ja suhtaudu:.

Voimme aina käyttää hetken orientoitumiseen, ankkuroitua kehoomme, tuntea hengityksemme ja minkä tahansa jännityksen ja rasituksen, joka kehossa ja mielessä saattaa olla. Jos voimme tunnistaa mitä teemme ja todella tunnemme tässä hetkessä, saatamme voida vaikuttaa, missä suhteessa olemme siihen, mitä juuri sillä hetkellä tai hetkien sarjassa tapahtuu, kun asiat avautuvat.

Silloin voimme valita miten jatkamme. Läsnäollen vai äärettömässä kiireessä, On älytöntä kuvitella saavansa kaiken tehdyksi ja näin aiheuttaa kroonisen kiireen ja uupumuksen.

Joskus kuitenkin pelissä on liian paljon, emmekä pysty pysähtymään. Tämä päätös jatkaa on kuitenkin oltava tietoinen. Usein silloin kiireeltä katoaa terä, tilanteelta se vakavuus johon olemme takertuneet ja usein stressi karisee. Jos todella ei pysty pysähtymään, on pelissä varmaan niin paljon, että kannattaisi olla ottamatta riskiä olla poissaoleva ja toimia automaattisesti.


Mérida Bridge by laurenz, on Flickr


.:Kiireen uskottomuus:.

Sitoutuminen liian moneen projektiin on nykyajan väkivallalle antautumista. Miten voisi pysytellä kiireettömänä? Niin monet tilaisuudet houkuttelevat tarpeellisuudellaan, tärkeydellään ja jopa hallittavuudellaan. Silti jokainen saattaa viedä odotettua enemmän energiaa.


Jos olemme läkähtymäisillämme, on todennäköistä, että olemme kiihtyneitä, poissa tolalta, ajatuksiin vaipuneita. Silloin tuskin pystymme kohtaamaan mitään tai ketään rauhassa, oman olemuksemme täyteydestä käsin.

Tietoisen läsnäolon ilmentäminen kaikessa elämässä tuo tasapainon mahdollisuuden. Silloin asioiden tärkeysjärjestys löytyy luonnollisesti. Sisin kertoo mikä on elämämme tapahtumisen luonnollinen rytmi.Lue edelliset osat:
Kehon ja mielen viisaus 1. Elinikäinen haaste
Kehon ja mielen viisaus 2. Meditaatio ei sovi heikkohermoisille.

Kehon ja mielen viisaus 3. Ei takertumista
Kehon ja mielen viisaus 4. Ei mitään
Kehon ja mielen viisaus 5. Suunta
Kehon ja mielen viisaus 6. Rakennusteline
Kehon ja mielen viisaus 7. Yleisavain
Kehon ja mielen viisaus 8. Enemmän elossa

Kehon ja mielen viisaus 9. Eri asioita
Kehon ja mielen viisaus 10. Mielenmaisema
Kehon ja mielen viisaus 11. Istu henkesi edestä
Kehon ja mielen viisaus 12. Harjoittamisen tuet
Kehon ja mielen viisaus 13. Kiepahdus tietoisuudessa – kohtisuora todellisuus


Ei kommentteja: