Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Kehon ja mielen viisaus 12. Harjoittamisen tuet

10.6.2012

Kehon ja mielen viisaus 12. Harjoittamisen tuetMikä auttaa harjoittamaan harjoittamasta päästyä? Tässä jälleen luettavaksi
Kehon ja mielen viisaus kirjan muistiinpanoja.
Tärkein tuki on motivaation laatu ja innostuksen aste. Sisäinen tuli tekee hiljaisen intohimon elää elämää siten, että sillä on todella merkitystä.

Harjoittamisessa on aina henki kyseessä. Näin tietämällä tai edes epäilemällä, siihen tulee varattua aikaa. Aikaa olla ajan ulkopuolella. Se on määrittelemätöntä aikaa ilman keskeytyksiä.

Sitä tulee tehtyä myös päivinä jolloin on myös paljon muuta tekemistä. Harjoittaa, koska on halukas olemaan läsnä. Harjoittaa, riippumatta siitä mitä tekee tai mitä on tekeillä. Jonkin ajan kuluttua tuntuu, että harjoitus tekee sinua. Sen jälkeen on lukemattomia tapoja vahvistaa intohimoa hereillä oloon ja tuke päätöstä elää vapaana ehdollistumisesta.

Mackinac Bridge - Mackinac Bridge History and Facts by Odalaigh, on Flickr


Kaikessa on kyse kuitenkin siitä, että hilaa takapuolensa tyynylle. Lukeminen ja opettajien tapaaminen on inspiroivaa, ja harjoitus muiden kanssa voi antaa paljon tukea, mutta silti jokaisen on tehtävä omaa harjoitustaan omassa tilanteessaan, omalla kehollaan ja mielellään.

Opettaja voi auttaa. Heidän dharmaansa, mutta myös olemustaan voi kuunnella. Millaisia he todella ovat ja miten he tulevat oman tarkkaavuutensa tai tarkkaamattomuutensa kanssa toimeen. Oikea opettaja kannustaa riippumattomuuteen ja tekee itsensä tarpeettomaksi.

Lue edelliset osat:
Kehon ja mielen viisaus 1. Elinikäinen haaste
Kehon ja mielen viisaus 2. Meditaatio ei sovi heikkohermoisille.

Kehon ja mielen viisaus 3. Ei takertumista
Kehon ja mielen viisaus 4. Ei mitään
Kehon ja mielen viisaus 5. Suunta
Kehon ja mielen viisaus 6. Rakennusteline
Kehon ja mielen viisaus 7. Yleisavain
Kehon ja mielen viisaus 8. Enemmän elossa

Kehon ja mielen viisaus 9. Eri asioita
Kehon ja mielen viisaus 10. Mielenmaisema
Kehon ja mielen viisaus 11. Istu henkesi edestä  


Ei kommentteja: