Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Kehon ja mielen viisaus 9. Eri asioita

2.6.2012

Kehon ja mielen viisaus 9. Eri asioitaTässä jälleen valikoituja paloja Kehon ja mielen viisaus kirjan muistiinpanoista. Mukana on sydänsutran pätkä, näkemistä ja kuulemista, sekä tapa pidentää aikaa..:Tyhjyys:.

Minäntarina nousee siitä pelosta, että emme ole täysin sitä mitä luulemme olevamme. Tarina korostaa itseä pysyvänä kokonaisuutena. Silloin otamme asioita henkilökohtaisesti. Olisi hyvä oppia näkemään tämä samastumisena.Sydänsutra…

Muoto on tyhjyyttä, tyhjyys on muoto. Tyhjyys ei ole muuta kuin muoto, muoto ei ole muuta kuin tyhjyyttä. Samaten tunne, havaitseminen, käsitteet ja tajunta ovat tyhjyyttä.Pelit ovat hyvä esimerkki siitä miten ne nousevat esiin. Pelkät pelivälineet eivät ole peli. Siitä voi nauttia, mutta siihen ei pidä takertua. Sama pätee kehoon, sen ei ole hyvä päätyä pelkäksi ajatusten kulutettavaksi..:Näkeminen:.

Nähdyksi tuleminen on eri asia kuin näkeminen

Mieti hetki, jolloin tunsit tulleesi nähdyksi lapsuudessasi. Se on tärkeä hetki, joka asettaa maailman kohdalleen ja rauhoittaa. Se merkitsee niin paljon ja antaa paljon arvoa. Se on läsnäolon hetki. Jokainen hetki lapsemme kanssa on tilaisuus nähdä lapsi sellaisena kuin hän on ja hyväksyä hänet ilman odotuksia, pelkoa, toiveita ja arvostelua.


Näkeminen ja nähdyksi tuleminen on vastavuoroisuutta (interbeing) läsnäolossa. Myös aikuinen arvostaa tätä.Wide Angle Bridge by Thomas Hawk, on Flickr.:Kuuleminen:.

Tietoisen läsnäolon ensimmäinen haaste on levätä kuulemisen tietoisuudessa. Kuulla vain sitä mitä on, hetki hetkeltä, kuulla äänten nousevan tai vaimenevan. Kuulla hiljaisuus äänen sisällä. Ja kuulla ilman kokemuksen tulkintaa miellyttäväksi, epämiellyttäväksi tai neutraaliksi. Kuulla kaikkien ajatusten tuolla puolen, antautua vain istumiselle, kuulemiselle hengittämiselle, tietämiselle…


Ääni saa vain tulla korviin.

Siihen ei tarvita tietämistä, vaan sitä mikä tulee ennen tietämistä.

Se on uppoutumista, paitsi ettei mitään uppoutumista ole.

Ajatukset eivät väritä kuulemista, ne vain tulevat ja menevät.

”Vain tämä” on aina ulottuvilla. Jos ei ole varovainen ja juurtuneena tietoisuuteen, ei kuule mitään muuta kuin ajatusten virran huolimatta siitä mitä korville on tarjolla.

Äänistä voi valita, häiriintyykö niistä vai ei. Sitä voi katsella harjoittaessaan. Mieli ehdottaa äänten hyväksymistä, mutta sekin on ajatus. Se on suurempi este levollisuudelle..:Vinkki: Tunne ajan kulumisesta:.

Loppuun vielä vinkki. Jos haluat hidastaa sisäistä tunnettasi ajan kulumisesta, siihen on kaksi tapaa:

1.   Merkittävien virstanpylväiden lisääminen elämään, mikä tarkoittaa lisää kokemuksia.

2.   Tehdä tavalliset hetket huomattaviksi ja arvokkaiksi panemalla ne merkille.

Lue edelliset osat:
Kehon ja mielen viisaus 1. Elinikäinen haaste
Kehon ja mielen viisaus 2. Meditaatio ei sovi heikkohermoisille.

Kehon ja mielen viisaus 3. Ei takertumista
Kehon ja mielen viisaus 4. Ei mitään
Kehon ja mielen viisaus 5. Suunta
Kehon ja mielen viisaus 6. Rakennusteline
Kehon ja mielen viisaus 7. Yleisavain
Kehon ja mielen viisaus 8. Enemmän elossa
Ei kommentteja: