Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Kehon ja mielen viisaus 13. Kiepahdus tietoisuudessa – kohtisuora todellisuus

12.6.2012

Kehon ja mielen viisaus 13. Kiepahdus tietoisuudessa – kohtisuora todellisuus
”Arjen pyörityksessä” tai ”arjessa jaksamisessa” tai jokapäiväisessä kiireessä” – nämä ovat kaikki naistenlehtien yleisiä otsikoita. Totuus on, ettei viisasten kivi löydy noista artikkeleista. Mistä sitten? Tässä jälleen luettavaksi Kehon ja mielen viisaus kirjan muistiinpanoja.Olemme niin sidoksissa ajattelemiseen ja tekemiseen ja irrallaan olemisesta, tuntemiskyvystämme, että aistimme voivat tuudittaa meidät tottumuksen uneen.


Arkitodellisuudessa elätämme perheemme ja teemme kaiken muun mikä on tarpeen säilyttääksemme eteenpäin pyrkimyksen. Olemme uppoutuneina ajatusten virtaan. Emme kuitenkaan tiedä ajatusten alkuperää, ja niiden sisältökin on usein epäselvä. Ne värittävät nykyhetkeä ja joskus jopa peittävät sen näkyvistä. Olemme mielen takertumis- ja torjumistottumuksen armoilla.


Meidän ei tarvitse jatkuvasti reagoida kaikkeen, suhtautua jollain tavalla, välttää tai unohtaa jotain. Tätäkö kutsumme elämäksi?


Clouds So Swift, Rain Won't Lift by Thomas Hawk, on Flickr


Tällainen elämä jää pinnalliseksi ja epätyydyttäväksi, kun koko ajan on tunne epätäydellisyydestä ja siksi tavoittelee jotain enemmän. Kuka kärsii? Kuka pelkää? Kuka minä olen? Nämä kysymykset laittavat alulle tietoisuuden kiepsahtamisen kohti uutta ulottuvuutta. Tämä todellisuus on kohtisuorassa arkitodellisuuteen nähden. Se voi olla läsnä yhtä aikaa arkitodellisuuden kanssa kun sille antaa tilaa.Ala kysyä ja kyseenalaistaa jo tänään.Tänään teemme sen, mikä on vaikeaa. Mahdottomaan menee vähän kauemmin.

-      US Army engineersTämä on aidosti avoimen mielen ja kykenevän asenteen potentiaalista voimaa heijastava tunnuslause. Siinä on halukkuutta kohdata tilanteita, joita ehdollistunut mieli saattaisi leimata mahdottomiksi aivan liian aikaisin.


Olisiko sinun mahdollista elää toisin?Lue edelliset osat:
Kehon ja mielen viisaus 1. Elinikäinen haaste
Kehon ja mielen viisaus 2. Meditaatio ei sovi heikkohermoisille.

Kehon ja mielen viisaus 3. Ei takertumista
Kehon ja mielen viisaus 4. Ei mitään
Kehon ja mielen viisaus 5. Suunta
Kehon ja mielen viisaus 6. Rakennusteline
Kehon ja mielen viisaus 7. Yleisavain
Kehon ja mielen viisaus 8. Enemmän elossa

Kehon ja mielen viisaus 9. Eri asioita
Kehon ja mielen viisaus 10. Mielenmaisema
Kehon ja mielen viisaus 11. Istu henkesi edestä

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hieno postaus :)

Taina kirjoitti...

löysinpä mahtavan blogin.
Täytyypä hengittää syvään ja nauttia lukemisesta. :)