Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Kehon ja mielen viisaus 10. Mielenmaisema

4.6.2012

Kehon ja mielen viisaus 10. Mielenmaisema

”Kaikki muuttuu, siksi on aika. Kello on aina juuri nyt. Hetket yrittää siksi käyttää hyväkseen, mutta se on pakoa.” Näillä mennään tänään eteenpäin Kehon ja mielen viisaus kirjan muistiinpanoissa..

Mielenmaisemassa on maisemaa, valomaisemaa, äänimaisemaa, kosketusmaisemaa, hajumaisemaa ja makumaisemaa. Mielen avulla tulemme tietoiseksi, kun lepäämme tietämisessä, lepäämme mielenmaiseman ydinolemuksessa, tietoisessa maisemassa, laajassa, tyhjässä, avarassa tilassa, joka on tietoisuus itse. Se on oma aistinsa, ehkä äärimmäinen aisti..:Ohimenevää muutosta:.

Kokemusten jokainen osa tulee ja menee. Minkään ilmeneminen ei ole pysyvää. Näkymät, äänet, kehon tuntemukset, sisään- ja uloshengitys, hanjut, nauta, havainnot, yllykkeet, ajatukset, tunnetilat, mielialat, mielipiteet, mieltymykset ja taas uudet mielipiteet, kaikki tulevat ja menevät, virtaavat ja muuttuvat. Ne tarjoavat meille loputtomia mahdollisuuksia nähdä halu takertua pysymättömyyteen ja omiin tottumuksiimme.

Näin tunnistamme asiat niin kuin ne ovat. Mielenmaisema sisältää kehonmaiseman, aistien maailman ja itse kehon. Se on aina juuri sellainen kuin se on ja haasteemme on tuntea, mutta olla takertumatta ja vapautua siitä.

Wide Angle Bridge by Thomas Hawk, on Flick


.:Jooga:.

Kirjoittaja sanoo, että tuskin on mitään ihanampaa tapaa kuin jooga tutkia omaa kehoaan ja työstää sitä järjestelmällisesti, tietoisesti läsnä olevasti. Käyttää eri asanoita kehonsa uudelleen asuttamiseen ja sen koko ajan muuttuvien kykyjen tutkimiseen.

Salaisuus on olla lempeä ja harjoitella aina omien rajojensa puitteissa. Kun kehoon kiittää huomion tällä tavalla, se opettaa, mitä sinun tulee tietää varmistaaksesi sen hyvinvointi joka hetki. Näin voi oppia uutta kehostaan joka kerta. Keho rakastaa prosessia ja huomiota ja vastaa tavoilla joita on vaikea uskoa.


---

Blogin kirjoittaja ei joogaa, mutta rääkkää muuten kehoaan tarkasti ja tietoisesti. Mikä on sinun ”joogasi”?

Lue edelliset osat:
Kehon ja mielen viisaus 1. Elinikäinen haaste
Kehon ja mielen viisaus 2. Meditaatio ei sovi heikkohermoisille.

Kehon ja mielen viisaus 3. Ei takertumista
Kehon ja mielen viisaus 4. Ei mitään
Kehon ja mielen viisaus 5. Suunta
Kehon ja mielen viisaus 6. Rakennusteline
Kehon ja mielen viisaus 7. Yleisavain
Kehon ja mielen viisaus 8. Enemmän elossa

Kehon ja mielen viisaus 9. Eri asioitaEi kommentteja: