Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Kehon ja mielen viisaus 16. Sinne ei pääse täältä

25.6.2012

Kehon ja mielen viisaus 16. Sinne ei pääse täältä
Harjoittaminen on kaikki ja kaikki on harjoittamista. Yksinkertaista? Vain olemista? Alamme päästä loppuun Kehon ja mielen viisaus kirjan muistiinpanoissa.Saavuttaminen vaatii avoimuutta ja täydellistä yksinkertaisuutta, niin, että voimme nähdä mikä on nähtävissä ja tietää sen mikä on tiedettävissä. Radikaali avoimuus vaatii kaiken.


Tottumukset ovat tiellä ja houkuttelevat uskomaan käsityksiin ja ajattelemaan kangistuneesti. Läksy on, että kaikki on harjoittamista. Se on kutsu luottaa omaan intuitioon ja kokemukseen ja pysyä avoimena sille, ettei tiedä, erityisesti oman sokeutemme ja vajaavaisuutemme edessä.

Ajatus olla enemmän ja hyväksyvämmin läsnä on niin hyvä ja vetoava, että se houkuttelee tulemaan toimeen ilman säännöllistä harjoittamista. Sitä ilman ei ole kuitenkaan läsnäoloa..:Ilman ohjetta:.
 
Kirjan kirjoittaja kertoo tapauksesta, jossa hän piti mindfulness työpajaa bisneskonferenssissa. Hän ehdotti, että he vain istuisivat yhdessä muutamia minuutteja ilman ohjeita, ilman työjärjestystä. Kaikista odotuksista ja tarinoista, joiden vuoksi kaikki olivat tässä, päästettäisiin irti. Muutama osallistujista alkoi itkeä. Oleminen ilman työjärjestystä koettiin niin vapauttavana, että surun padot avautuivat.


Kuinka moni oikeasti janoaa aikatauluttamatonta aikaa ei-tekemiselle tietämättään?


Lue myös edelliset osat:

Ei kommentteja: