Samat neljä harjoitusta jatkuvat edelleen. Keskustelimme jonkin verran siitä että harjoitukset vain ovat. Tärkeätä olisi olla suorittamatta – henkisissä harjoituksissa ei ole päämäärää. Harjoitus ei ole hyvä tai huono. Harjoitus vain on. Kirjoitan taas uudet ohjeet auki varmistaakseni ymmärrykseni.
1. Hengityksen laskeminen
Käytimme melkein koko kurssikerran hengityksestä puhumiseen! Opimme että hengityksen tutkiminen on niin ”sisäisen avaruuden” kuin keskustan löytämisen perusta. Lyhyesti sanottuna kaiken perusta. Pitää muistaa ilmapallo, joka vatsassa täyttyy ja tyhjenee! Tämä mielikuva auttaa hengityksen visualisointia.
Uusi ohje harjoitukseen on jatkaa 20 minuuttia ja siirtyä jo opittua laskutapaa hetken harjoitettuamme siihen, että laskemme vain uloshengitykset! Onneksi tätä opeteltiin jo kurssilla ja se ei tuntunut niin vaikealta kun siihen opeteltiin tekniikka joka käyttää hengityksen ylä- ja alatilaa hyväksi. Normaali jokapäiväinen hengitys kun tuppaa käyttämään vain hengityksen keskitilaa. Koska tämä tekniikka vaatii paljon keskittymistä on ego helpommin hiljaa. Ainakin siis jos keskittyminen toimii! ”Nyt meillä on enemmän maisemaa hengityksessä katsottavana.”
Aion nyt keskittyä etenkin sen tunnustelemiseen miltä hengitysliike tuntuu vatsassa, palleassa, kyljissä ja solisluissa.
Silta uuteen tietoisuuteen (Wattkast) |
2. . Asahi I
Asahin lisätavoitteeksi on nyt otettu että hengityksen eri vaiheet tulisi tiedostaa ja samalla kokea liikettä sisäkautta. Miltä eri asennot tuntuvat? Miten tasapainoa tarvitaan eri liikkeissä? Mitkä liikeradat sujuvat ja missä on haasteita? En ole siis edelleenkään saanut tehtyä asahia kotona. Luulisi että Asahi alkaisi minuakin vähän enemmän kiinnostaa, koska Timo kertoi mitatuista tutkimustuloksista Asahin harjoittajilla. Keuhkojen hengityksen kapasiteetti oli jollain kasvanut jopa litran, jollain toisella taas oli havaittu osteoporoosin aiheuttaman luiden haurastumisen pysähtyneen. Saattaa nimittäin olla että hengitys (tehostettu?) auttaa tasapainottamaan kudosten PH tasapainoa.
3. Tietoinen rutiininomainen toiminta
Jatketaan samaa, eli jatkan portaissa tietoisesti kulkemista.
4. Kirjoita huomioita vihkoon/ blogiin
Tätä jatketaan edelleen entiseen malliin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti