Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Aamumetsä

7.10.2012

Aamumetsä
Pyörä auki lukosta ja kypärä päähän, pääsen yhdellä tien ylityksellä metsään alle kilometrin päässä kotoa.


Minulla ei ole valittamista. Pyöräilen joka aamu töihin oman yksityisen metsäni läpi. Tain ainakin ajattelen niin. Lyhyellä työmatkallani on tienpätkä, joka ei ole juuri kenenkään muun käytössä. Hyvin harvoin siellä on vastaantulija ”oman” metsäni rauhaa häiritsemässä. Saan olla ihan rauhassa ja nauttia ohi vilisevien puiden muutoksesta vuodenaikojen käsittelyssä.


Aamut ovat vielä lämpimiä, vasta muutaman kerran on tarvinnut vetää käsineet käteen. Joku aamu edessä on taas pian jäätikkö. Ei vielä, nyt on aika mädäntyvien lehtien liukastaa pyörätieni. Niiden muodostama limamatto on hyvää harjoitusta talven liukkaille. Joka aamu lehtiä on puissa yhä vähemmän ja valo käy metsässä vähiin päivien lyhentyessä.


Burma. Let them win over darkness... by Tangent~Artifact, here sometimes :), on Flickr

Puuskutan mäkeä ylös ja toista alas. Lihakseni vievät minut sinne minne haluan. Eilisen treenin jälkeen pohkeet menevät kyllä heti maitohapoille. Käsken niitä jatkamaan ponnistelua eteenpäin. Selkä on väsyneen tuntuinen, hylkään kuitenkin huolen siitä. Tien asfaltti on railoilla, eikä sitä enää välitetä korjata. Tänään ei tuule, vauhtini on kuitenkin kova ja ilmavirta pistää silmät vuotamaan.


Sukellan ulos metsästä radan varteen ja yritän väistää oikealta tulevia. Pyöräilijöitä ei ole enää paljon liikkeellä, mutta aina saamme kisan aikaiseksi jonkun kanssa.


Olen kiitollinen siitä, että voin mennä pyörällä joka aamu lyhyen matkaa töihin. Saan raitista ilmaa ja herään päivän koettelemuksiin kunnolla.

Ei kommentteja: