Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Yksinkertaisempaa elämää IX

9.10.2012

Yksinkertaisempaa elämää IX
Tämän päivän yksinkertaisempaa elämää kirjoituksen tarkoituksena on pohtia yksinkertaisempaa elämää, ei sen helpompien kysymysten kuin sankarien ja elämän tarkoituksen avulla. Mietin sitä keitä sankarini ovat ja miten he ilmentävät arvojani. Onko opittavaa yksinkertaistamisessa?
.:Sankarini:.

Ensimmäiseksi sankarikseni nimeän Kyra Kyrklundin. Hän on menestyneimpiä kouluratsastajiamme, herkkä ja hyvää hevosmiestaitoa kunnioittava ratsastuksen suurmestari. Muistan 7-vuotiaana leikanneen hesarista hänen kuvansa ensimmäisen kerran. Se oli aarteeni leikkimökin seinällä pitkään.


Toiseksi sankarikseni nimeän Dalai Laman. Hän on kaikki rajat ylittävä myötätunnon lähettiläs. Millainen maailma olisi ilman häntä?


Kolmantena minun on nimettävä isoäitini Anni Ihanelma. Hänen sisukkuutensa, sopeutuvaisuutensa ja puhdas omana itsenään elämä elämänsä on mielessäni usein omassa arjessani.


Sanoisin, että kaikki kolme sankariani ovat olleet elämässäni jo pitkään. Blogissa elävät muut Supersankarit ovat uudempia tuttavuuksia.


Little Flower. by jeffjose, on Flickr


.:Elämän tarkoitus: Yksinkertaisuus ja terveellisyys:.

Väittäisin elämäni perusideoiden löytyvän Valkoisen Lumpeen viidestä tietoisenläsnäolon harjoitusohjeesta. Elämän kunnioittaminen kaikessa, todellisen onnellisuuden asenne, rakastava puhe ja syvä kuunteleminen, sekä oikea ravitsemus ja eheytyminen sisältä päin ovat noiden harjoitusohjeiden ydintä.


Näistä johdetut 14 tietoisen läsnäolon harjoitusohjeet, sisältävät kohdan, joka tässä yhteydessä kuuluu tulla esitellyksi: Yksinkertainen, terveellinen elämä

Tietoisina siitä, että todellisen onnellisuuden perustana ovat rauha, lujuus, vapaus ja myötätunto eikä varallisuus tai kuuluisuus, olemme päättäneet olla tavoittelematta elämässämme kuuluisuutta, taloudellista voittoa, varallisuutta tai mielihyvää.

Olemme päättäneet olla keräämättä rikkauksia itsellemme samaan aikaan, kun miljoonat näkevät nälkää ja olemme päättäneet jakaa aikamme, energiamme ja materiaaliset resurssimme tarvitsevien kanssa. Harjoitamme olemalla tietoisia kuluttamisessamme ja olemalla käyttämättä alkoholia, huumeita tai muita tuotteita, joista tulee myrkkyjä omaan tai kollektiiviseen kehoomme tai tietoisuuteemme.
~Valkoinen Lumme


Myös tämän kirjoitussarjan ensimmäisissä osissa oli aika paljon juttua siitä miten elän näiden ohjeiden avulla. Arvostan yksinkertaisuutta, eli unta, ravintoa ja riittävää fyysistä rääkkiä. Nämä arvot ohjaavat valintoja joka hetkessä. Ja aina voi valita oikein.


Veikkaisin omien sankareideni elävän tai eläneen pääosin juuri näin.Tässä päivän kysymykset sinullekin. Harjoitellaan:
1. Keitä ovat sankarisi? Nimeä kolme!
2. Elämäsi tarkoitus
a)   Elämäsi perusidea; mikä on tärkeintä? Mitä arvoja edustat?
b)   Miten sovellat arvojasi? Miten käyttäydyt? Miten priorisoit asioita, ja omia resurssejasi, niin että elämä heijastaa arvojasi.
3. Ovatko sankarisi kuten sinä? Elävätkö he kohdan 2. mukaisesti?


Ei kommentteja: