Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Tolle: Läsnäolon voima – 10. Satori

26.12.2012

Tolle: Läsnäolon voima – 10. Satori


Tollen tekstin jatkuvat blogissa. Tollen kirja Läsnäolon voima jankuttaa aika paljon samaa asiaa, mutta se on hyvää perusasiaa. Skippaan kuitenkin jonkin verran ja keskityn kirjoittamaan näitä minua puhuttelevia kohtia tänne. Ei ole mitään ymmärrettävää. Kuunnellaan sanoja.
Ulkoiseen matkaasi saattaa sisältyä miljoona askelta. Sisäisessä matkassasi niitä on vain yksi askel, jonka otat juuri nyt. Tullessasi syvemmin tietoiseksi tästä yhdestä askelesta oivallat, että siihen sisältyvät niin kaikki muut askelet kuin myös määränpää.


Tämä yksi askel muuttuu mestarillisuuden ilmaukseksi, ylevän kauniiksi ja korkeatasoiseksi. Se on tuonut sinut Olemiseen ja Olemisen valo loistaa sen lävitse.


On myös mahdollista, että epäonnistut täydellisesti ulkoisen päämääräsi kohdalla, ja samanaikaisesti sisäinen päämääräsi toteutuu täydellisesti. Tai toisin päin, mikä on todellisuudessa paljon tavallisempaa: olet ulkoisesti rikas mutta sisäisesti köyhä. 

0926 by kindagetmego, on Flickr


.:Läsnäolon tila, Satori:.

Et voi ajatella läsnäoloa, eikä mieli voi sitä ymmärtää. Läsnäolo on nykyhetkessä olemista.

Niin kauan kuin olet voimakkaan läsnäolon tilassa, olet vailla ajatuksia. Olet hiljaa ja samalla hyvin valpas. mutta kun tietoinen tarkkaavaisuutesi laskee tietyn tason alapuolelle, ajatus syöksyy välittömästi esiin. Mielen meluaminen alkaa jälleen, hiljaisuus on poissa. Olet palannut ajan piiriin.

Arkielämässä läsnä oleminen auttaa sinua pysyttelemään syvällä sisimmässäsi. Muussa tapauksessa mieli, jolla on mahtava liikkeellä pitävä voima, imaisee sinut mukaansa kuin raju virta. Et enää ole kehossasi täydellisesti.

Satori- sana kuvaa hetkeä, jolloin mieli on poissa ja olet täydellisesti läsnä. Sen voi kokea helpoiten luonnossa ihaillessaan maisemaa. Satori oli todellinen, muuten et olisi kokenut kauneutta. Mieli ei kykene tunnistamaan tai luomaan kauneutta. Vain muutaman hetken ajan, ollessasi täysin läsnä, tuo kauneus ja pyhyys näyttäytyivät.

Kun tulet tietoiseksi Olemisesta, Oleminen tulee tietoiseksi itsestään. Koska Oleminen, tietoisuus ja elämä merkitsevät samaa, voidaan sanoa, että läsnäolo nerkitsee sitä, että tietoisuus tulee tietoiseksi itsestään tai sitä, että elämä saavuttaa itsetietoisuuden.

Mutta älä takerru sanoihin äläkä pyri ymmärtämään tätä. Ei ole mitään sellaista, mitä sinun pitäisi ymmärtää voidaksesi olla läsnä.Lue myös edelliset osat:


Ei kommentteja: