Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Tolle: Läsnäolon voima – 8. Läsnäoloon

11.12.2012

Tolle: Läsnäolon voima – 8. Läsnäoloon


Tolle on kirjassa Läsnäolon voima sitä mieltä, että olemme murtamassa ihmiselämää muinaisista ajoista alkaen hallinneita, suunnatonta kärsimystä tuottaneita mielen kuvioita. Tolle lupaa, että tietämättömyys on kohta ohi.Luodessasi ongelman luot kärsimystä. Ei tarvita muuta kuin yksinkertainen valinta: tapahtukoon mitä tahansa, en tule enää aiheuttamaan itselleni lisää kärsimystä. Tällaista ratkaisua et tee, ellet ole lopen kyllästynyt kärsimyksiin. Et myöskään kykene toteuttamaan sitä, ellei käytössäsi ole läsnä olevan hetken voimaa. 


.:Muutos:.

Havaitaksesi, oletko antanut psykologisen ajan ottaa ohjat itselleen, voit käyttää hyvin yksinkertaista arviointiperustetta. Kysy itseltäsi: teenkö sen. mitä teen iloiten, keveästi ja tuntuuko tekeminen hyvältä. Ellei näin ole, aika varjostaa läsnä olevaa hetkeä ja koet elämän taakkana tai taisteluna.

Jos työstäsi puuttuu ilo, keveys ja mielihyvä, sen ei tarvitse merkitä. että sinun pitäisi vaihtaa se, mitä teet. Keskity täydellisesti siihen, mitä mikin hetki tarjoaa. Tämä merkitsee samalla sitä, että hyväksyt täydellisesti sen mitä on, sillä et voi kohdistaa koko huomiotasi johonkin ja samanaikaisesti vastustaa sitä.


Aurora Borealis, the colored lights seen in the skies around the North Pole, the Northern Lights, from Bear Lake, Alaska by Beverly & Pack, on Flickr


Kun nykyhetken pakonomainen välttely päättyy, kaikkeen toimintaasi tulvii Olemisen ilo. Tunnet heti läsnäolon, tyyneyttä ja rauhaa, kun keskityt tähän hetkeen. Et odota enää tulevaisuuden huomassa olevaa täyttymystä ja tyydytystä. Et odota vapautusta. Siksi et ole kiinnostunut tuloksista.

Kun syvempi minätuntosi perustuu Olemiseen ja kun sinulla ei ole enää psykologista tarvetta ”tulla” joksikin, onnesi sen paremmin kuin minuutesikaan ei ole tulosten varassa. Siksi myös pelko on poissa. Et etsi pysyvyyttä sieltä, mistä sitä ei voi löytää: muodon, saamisen ja menettämisen, syntymän ja kuoleman maailmasta.

Et vaadi, että tilanteiden, olosuhteiden, paikkojen tai ihmisten pitäisi tehdä sinut onnelliseksi. Et kärsi siitä, etteivät ne ehkä toteuta toiveitasi. Kunnioitat kaikkea, mutta mikään ei ole tärkeää.

2 kommenttia:

Marmustoi kirjoitti...

Todella ajatuksia herättävä tuo Tollen toteamus "tapahtukoon mitä tahansa, en tule enää aiheuttamaan itselleni lisää kärsimystä". Kun siihen menee syvälle, aukeaa koko elämä.

Annina kirjoitti...

Kyllä! Pidän myös kohdasta: Kunnioitat kaikkea, mutta mikään ei ole tärkeää.