Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Tolle: Läsnäolon voima – 11. Kehon avulla olemiseen

30.12.2012

Tolle: Läsnäolon voima – 11. Kehon avulla olemiseen

Tolle puhuu kirjassa Läsnäolon voima kehosta ja kehon avulla tähän hetkeen juurtumisesta. Se on meidän porttimme ja apuvälineemme. Tämän olisi nyt syytä viimeistään tässä vaiheessa mennä jokaiselle lukijalle jakeluun. Lue huolella, tämä on pitkä, mutta tärkeä kohta kirjaa.Olet poissa Olemisesta niin kauan kuin kohdistat kaiken huomion mieleesi. Kun näin on – ja niin on useimpien kohdalla jatkuvasti – et ole kehossasi. Kehon kautta voit päästä Olemiseen. Asettuminen kehoon merkitsee, että tunnet kehosi sisältä käsin, koet sen sisäisen elämän ja sen myötä oivallat, että olet jotakin ulkoisen muodon ylittävää.


.:Sisäinen keho:.

Tolle neuvoo: Ohjaa huomiosi kehoon. Koe se sisältä käsin. Onko siinä elämää? Tunnetko elämän käsissäsi, käsivarsissasi, säärissäsi, jalkaterissäsi – vatsassasi, rinnassasi. Voitko tuntea vaikeasti määriteltävän, koko kehon täyttävän energiakentän, joka saa elämän sykkimään jokaisessa elimessä, jokaisessa solussa? Älä ajattele sitä. Tunne se.

Tuntemus sisäisestä kehosta on muotoa vailla, rajaton ja ymmärryksen ylittävä. Voit aina paneutua siihen yhä syvemmälle. Ellet tässä vaiheessa voi tuntea kovinkaan paljon, kohdista huomiosi mihin tahansa, minkä voit tuntea.

Muutos tapahtuu kehon avulla, ei sen ulkopuolella. Kaikki henkiset opetukset ovat peräisin samasta alkulähteestä. Siinä mielessä on ja on aina ollut vain yksi, tosin monissa erilaisissa muodoissa esiintyvä mestari. Minä olen mestari, sanoin sinä, heti kun saat yhteyden sisäiseen alkulähteeseen. Ja se tapahtuu sisäisen kehosi kautta.

Älä suuntaa huomiotasi mihinkään muualle totuutta etsiessäsi, sillä et voi löytää sitä mistään muualta kuin kehostasi. Älä taistele kehoasi vastaan, sillä niin tehdessäsi taistelet omaa todellista olemassaoloasi vastaan. Sinä olet kehosi. Jos keskität huomiosi kehoon mahdollisimman tiiviisti, kiinnityt lujasti tähän hetkeen. Et hukkaa itseäsi ulkopuoliseen maailmaan, etkä joudu mielesi pauloihin. Ajatuksia, emootioita, pelkoja ja haluja saattaa ilmetä vielä jossakin määrin, mutta ne eivät saa sinua valtoihinsa.


sunset at peggy's cove by paul bica, on Flickr.:Harjoitus:.

Koe koko kehosi sisältä käsin ikään kuin yhtenä energiakenttänä. On kuin kuuntelisit tai lukisit koko kehollasi. Olkoon tämä harjoituksesi tulevina päivinä ja viikkoina. Älä kiinnitä koko huomiota mieleen ja ulkopuoliseen maailmaan. Keskity kaikin mokomin siihen, mitä olet tekemässä. mutta tunne sisäinen keho samanaikaisesti aina kun mahdollista. Pysyttele juurtuneena sisimpääsi. Huomaa, miten se muuttaa tietoisuutesi tilaa ja työskentelysi laatua.

Sen sijaan että siirtyisit pois nykyhetkestä. poraudu siihen syvemmälle uppoutumalla kehoon. Taito olla tietoinen sisäisestä kehosta voi johtaa elämässäsi kokonaan uudenlaiseen tilaan, pysyvään ykseyteen Olemisen kanssa. Ja se tulee antamaan elämällesi ennen kokemattoman syvyyden.

Ankkuroiduttuasi syvälle kehoon sinun on helppo pysyä mielesi läsnä olevana tarkkailijana. Tapahtuipa mitä tahansa, mikään ei voi enää järkyttää sinua. Kun sellaisia haasteita tulee, ja sellaisia tulee aina, ota tavaksesi kääntyä heti sisäänpäin ja keskittyä niin paljon kuin mahdollista kehosi sisäiseen energiakenttään.

Sen ei tarvitse viedä paljon aikaa, vain muutama sekunti riittää, mutta sinun täytyy tehdä se sinä hetkenä, jolloin haaste ilmaantuu. Pienikin viive sallii ehdollistuneen psyykkis-emotionaalisen reaktion herätä ja saada vallan sinussa. Kun keskityt sisimpääsi, saat tunnun sisäisestä kehostasi, koet välittömästi rauhaa ja olet läsnä, vedät tietoisuutesi pois mielestä. Jos tuossa tilanteessa edellytetään palautetta, se tulee tältä syvemmältä tasolta.

Kun olet tietoinen sisäisestä kehostasi, tietoisuus muistaa oman alkuperänsä ja palaa kaiken alkulähteeseen.


Mitä enemmän kehität tietoisuutta kehoosi, sitä enemmän jopa vastustuskykysi kasvaa. Sairaudet saavat alkunsa suurelta osin silloin, kun et ole läsnä kehossasi. Kun talon herra on poissa, kaikenlaiset hämäräheikit asettuvat sinne taloksi. Silloin kun olet kehossasi, ei-toivottujen vieraiden on vaikea päästä sisään. 


Ei kommentteja: