Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Miten vietät joulua?

22.12.2011

Miten vietät joulua?
Oletko tehnyt tietoisia valintoja sen suhteen missä olet, keitä tapaat ja mitä lahjoja annat? Kenen vaatimuksesta jouluna kaiken "pitää olla täydellistä"? Ketä varten esität muuta kuin olet?Tiedätkö itse mitä joululta haluat? Tiedätkö miten läheisesi haluavat joulua viettää? Siisti koti ja kauniit koristeet eivät olet välttämättömyys. Ehkä aika yhdessä vaikka lattialla yhdessä kasassa riittää. Onneksi nyt on pimeää ja kauniita kynttilöitä voi polttaa kaiken aikaa ja kaikki pölyt eivät niiden valossa näy. Tee palvelus läheisillesi ja kysy mitä he haluavat tehdä ja mitkä asiat ovat jouluun rauhoittumisessa tärkeitä. 

Entä uskallatko kieltäytyä sukulaistapaamisista tai tuijottaa koko aaton takkatulta kalsareissa jos huvittaa? Se stressaa, jos joutuu hankkimaan tuliaisia ja juoksemaan ympäriinsä vierailuilla vuoden viimeisinä päivinä. Siis siinä tapauksessa, että tapaamiset eivät ole mieluisia. Tunnelmakaan ei ole aito, jos sydämestäsi haluaisit olla jossain muualla.

Tee tietoisia päätöksiä siitä mihin venyt. Jos et voi välttyä joiltain kohtaamisilta, ole ainakin niissä läsnä. Ei koskaan niin pahaa, ettei jotain hyvääkin. Aina voi tehdä kaikista tilanteista tietoisen läsnäolon käytännön harjoituksen.

Oletko varma, että joku loukkaantuu, jos jätät tapaamisen väliin? Jos osaa sanoa ei, perustellen mitä itse haluat, vastapuoli varmaan ymmärtää. Me kaikki elämme eri todellisuuksissa ja kaikki ei voi aina miellyttää. Sen murehtiminen mitä toiset meistä ajattelevat on turhaa. Oman itsen arvostelu on sitä egon puhetta pahimmillaan.

christmas tree branch by lapideo, on Flickr
Niin ja ne tuliaiset ja lahjat, joita tapaamme viedä mukanamme tapaamisiin. Tärkein asia lahjojen antamisessa ei ole ilo antaa tai saada. Tärkeintä on antaa oikeita,tarpeellisia ja reiluja lahjoja. Lahjomisen tulee siis olla tiedostavaa, saajan ja ympäristön huomioivaa. Lahjojen antajalla on vastuu, siitä ettei lahja kuormita saajan jätekasaa tai velvoita antamaan sitä eteenpäin.

Vietä sellainen joulu, jonka itse haluat. Pysähdy, kuuntele, maista, haista ja ole läsnä.

Tietoisempaa joulua kaikille!


Ei kommentteja: