Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Suklaan maistamisesta

14.8.2011

Suklaan maistamisesta

Mainiossa luomusuklaassa jota maistelin oli hienot ohjeet, joita voisi soveltaa tietoiseen syömiseen. Vaikka sitten suklaan syömiseen. Tässä ohjeet:


Katso: Huomio suklaan väri ja olemus – onko se sileä ja tumma vai kirjava ja vaaleampi?

Kuuntele: Kun lohkaiset palan suklaata, kuuluuko miellyttävä napsahdus?

Kosketa: Miltä suklaa tuntuu kädessä – onko se sileää, tahmeaa vai rakeista?

How do you take your Whittakers? by sapheron, on Flickr


Maista: Laita pieni pala suklaata suuhusi, murskaa se pieneksi suussasi, huomioi koostus, aromit ja erilaiset maut:
·    Onko se kermaista vai kuivaa, mietoa vai vahvan makuista?
·    Pystytkö erottamaan happoisuutta, kirpeyttä tai kitkeryyttä?
·    Aistitko kukkais- tai hedelmävivahteita, kaakaota vai kahvia, pähkinöitä tai muita makuja?
·    Miten nämä ominaisuudet muuttuvat suklaan sulaessa suussasi?

Ja mikä tärkeintä, nautitko suklaasta?


Kokeile vaikka raakasuklaalla!


Ei kommentteja: