Mainiossa luomusuklaassa jota maistelin oli hienot ohjeet, joita voisi soveltaa tietoiseen syömiseen. Vaikka sitten suklaan syömiseen. Tässä ohjeet:
Katso: Huomio suklaan väri ja olemus – onko se sileä ja tumma vai kirjava ja vaaleampi?
Kuuntele: Kun lohkaiset palan suklaata, kuuluuko miellyttävä napsahdus?
Kosketa: Miltä suklaa tuntuu kädessä – onko se sileää, tahmeaa vai rakeista?
How do you take your Whittakers? by sapheron, on Flickr |
Maista: Laita pieni pala suklaata suuhusi, murskaa se pieneksi suussasi, huomioi koostus, aromit ja erilaiset maut:
· Onko se kermaista vai kuivaa, mietoa vai vahvan makuista?
· Pystytkö erottamaan happoisuutta, kirpeyttä tai kitkeryyttä?
· Aistitko kukkais- tai hedelmävivahteita, kaakaota vai kahvia, pähkinöitä tai muita makuja?
· Miten nämä ominaisuudet muuttuvat suklaan sulaessa suussasi?
Ja mikä tärkeintä, nautitko suklaasta?
Kokeile vaikka raakasuklaalla!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti