Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Huoliryppy

4.11.2012

Huoliryppy


Katson työn lomassa joskus ulos ikkunasta. Talon vieressä on hiljainen kävelytie, jolla aika harvoin kulkee ketään. Silloin kun kulkee, sen huomaa. Eräs ohikulkija pisti miettimään viime viikolla miten  keho kertoo miten mielestä.
Tänään ohi meni nainen, jonka huonoon ryhtiin kiinnitin ensimmäisenä huomiota. Toiseksi silmään pisti otsa. Se oli kurtussa. Todella kurtussa. Hänellä oli varmaan työn alla jokin suuri ongelma.


Kasvot ovat sielun peili, kuten tavataan sanoa. Niistä näkee huolen ja murheen, halusipa sitä tai ei. Olisi hyvä kuitenkin tiedostaa kehon ja mielen yhteys. Huolikierrettä on arjessa paikasta toiseen rientäessä vaikea katkaista. Kehon avulla se onnistuu, kun muistaa kiinnittää huomiota omiin tuntemuksiin, voi myös päästää jännityksistä irti. Kasvojen lihasten tietoinen rentouttaminen viimeistelee kehon rentoutuksen.


Afraid and Worried, II by Onur YILDIRIM (Shadov), on Flickr


Huolet näkyvät ulospäin. Niiden murehtiminen näkyy ulospäin. Se on ehkä toisarvoista, mutta muista, että murehtiminen on pois tässä hetkessä olemisesta.  Onko sinulle käynyt koskaan niin, että et muista koko kävelemästäsi matkasta bussilta kotiin yhtään mitään? Missä olit silloin? Et varmaan ainakaan kävelemässä, vaan saatoit murehtia mennyttä tai kantaa huolta tulevaisuudesta. Turhaa, niin turhaa.


Se on toinen tarina taas sitten miten mieli saa kehon sairastumaan.


Tarkista nyt, ja mielellään huomenna arkena taas onko otsasi kestorypyssä?


Ei kommentteja: