Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Tolle: Läsnäolon voima – 2. Olemisesta

5.11.2012

Tolle: Läsnäolon voima – 2. Olemisesta

Olemista ja toteutumista käsitellään Läsnäolon voima kirjan toisessa osassa. Tolle korostaa läsnäoloa tässä hetkessä. Puhuupa hän valaistumisestakin. Ei juuri mitään uutta, mutta hyvää kertausta. Ajattelu estää olemisen, jos sen valtaa ei tiedosta. Olisi siis syytä tavoitella katkosta ajatusten virrassa.

Eckhart Tolle näyttää määrittelee näin olemisen:
Oleminen on kaikessa ikuisesti läsnä oleva kaikkinainen elävä ykseys lukemattomien syntymän ja kuoleman lain alaisten muotojen tuolla puolen. Mutta Oleminen ei kuitenkaan ole vain tuolla puolen vaan se on myös läsnä jokaisessa muodossa sen sisimpänä näkymättömänä ja häviämättömänä olemuksena.


Tämä tarkoittaa, että voit saavuttaa sen, koska se on sinun oma syvin itsesi, todellinen luontosi. Mutta älä yritä käsittää sitä mielesi avulla. Älä yritä ymmärtää sitä. Voit saada tuntuman siihen, kun mieli on hiljaa, kun olet läsnä, täydellisesti ja perin pohjin tässä hetkessä. Valaistuminen merkitsee juuri Olemis-tietoisuuden saavuttamista ja tuossa ’toteutumisen tunnun’ tilassa elämistä.

touching points by cordyceps, on Flickr


.:Et ole mielesi:.

Kukaan ei voi julistaa omistavansa yksinoikeutta Olemiseen. Se on sinun perusolemuksesi. Voit tavoittaa sen välittömästi, silla se on sinun oma olemassaolon tuntemuksesi, havainto olen, joka on ennen kuin olen sitä tai olen tätä. Niinpä on vain lyhyt askel sanasta Oleminen Olemisen kokemiseen.


On todella tuskallista, ellei pysty pysäyttämään ajattelua.  Mieleen samastuminen luo käsitteistä, luokitteluista, mielikuvista, sanoista ja mielipiteistä läpinäkymättömän verhon, joka estää kaikki aidot suhteet. Se Vapautus alkaa sillä oivalluksella, ettet ole riivaaja – ajattelija. Tämä tietoisuus mahdollistaa riivaajan tarkkailemisen. Heti kun alat pitää silmällä ajattelijaa, tietoisuuden korkeampi taso aktivoituu. Silloin näet, että ajattelun ulottumattomissa on valtava määrä älykkyyttä ja että ajatus on vain sen pienen pieni osanen.


Kun ajatus väistyy, koet mielen virrassa katkoksen, ei-mielen tauon. Nuo tauot ovat aluksi lyhyitä, ehkä muutaman sekunnin pituisia. Mutta vähitellen ne pitenevät pitenemistään. Kun tällainen tauko tulee, koet sisäistä hiljaisuutta ja rauhaa. Keskität tietoisuutesi täydellisesti läsnä olevaan hetkeen. Voit harjoitella tätä kaikissa arkiaskareissasi. Esimerkiksi portaissa kulkiessasi – kotona tai työpaikalla – kiinnitä huomio joka askeleeseen, joka liikkeeseen, jopa hengitykseen. Ole täydellisesti läsnä.


Ei kommentteja: