Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Tolle: Läsnäolon voima – 5. Pelko

25.11.2012

Tolle: Läsnäolon voima – 5. Pelko

Kaikki pelko kumpuaa menneisyydestä tai tulevaisuudesta. Ego vedättää täysillä uskomaan pelkoja ja saa rakentamaan panssaria tähän väliin. Tolle puhuu viisaita perusteita Läsnäolon voima kirjassa. Vastustaminen vaan ei ole niin helppoa ja vaatii mielen harjoittamista pysymään tässä hetkessä.
Psykologinen pelkotila ilmenee muun muassa monenlaisena rauhattomuutena, murehtimisena, levottomuutena, hermostumisena, jännittyneisyytenä, hätänä ja kauhuna. Tällainen psykologinen pelko kohdistuu aina johonkin, mitä saattaisi tapahtua, ei, mitä nyt on tapahtumassa. Sinä olet tässä ja nyt, mielesi elää sen sijaan tulevaisuudessa. Niiden välisen kuilun täyttää pelko.  

Heti kun olet vapautunut mieleen samastumisesta, minätunnollesi on yhdentekevää, oletko oikeassa vai väärässä.  Voit ilmaista selkeästi ja tiukastikin, mitä tunnet tai ajattelet, mutta et hyökkää etkä puolustele.


Head in Hands by Alex E. Proimos, on Flickr


.:Täydellisyyttä tavoitteleva ego:.

Eräs emotionaalisen ahdistuksen piirteitä on itsekeskeisen mielen luominen, syvälle iskostunut vajavuuden tai epätäydellisyyden tunne - tuntien ettei ole ehyt, kokonainen. Ihmiset pyrkivät usein pakonomaisesti etsimään egolle tyydytystä ja hankkimaan sopivia samastumisen kohteita täyttääkseen niillä sisäisen tyhjyytensä. Koska ego on keinotekoinen minätunto, sen täytyy samastua ulkoisiin asioihin.  

Egolla on tarpeita loputtomasti, ja koska se kokee olevansa haavoittuva ja uhattu, se elää pelon ja halujen vallassa. Kun olet selvittänyt, miten häiriöiden perustekijä toimii, ei ole tarpeen matkia sen lukemattomia ilmenemismuotoja, ei ole syytä tehdä siitä mutkikasta henkilökohtaista ongelmaa.

Huomattuasi mieleen samastumisen olevan tiedostamattomuuden ja siihen kuuluvien emootioiden perussyy jätät koko kuvion taaksesi. Siirryt nykyhetkeen, olet läsnä. Kun olet läsnä, voit antaa mielen olla sellainen kuin se on ilman, että joutuisit mukaan sen sotkuihin.

Älä anna egon vedättää tänäänkään!


Ei kommentteja: