Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Tolle: Läsnäolon voima – 4. Älä kärsi - vapaudu

17.11.2012

Tolle: Läsnäolon voima – 4. Älä kärsi - vapaudu


 


Tämän päivän sanat Tollelta ovat aika kovia. Niissä piilee totuus ja se ei aina aluksi ole helpon kuuloista. Tässä jälleen siis ajatuksia Läsnäolon voima kirjasta.

 

Suurin osa ihmisten kärsimyksestä on tarpeetonta. He aiheuttavat sitä itse itselleen niin kauan kuin he eivät ole havainneet mielen hallitsevan heidän elämäänsä. Mitä enemmän kykenet kunnioittamaan läsnä olevaa hetkeä ja hyväksymään sen, sitä vähemmän joudut kärsimään ja sitä vähemmän olet itsekeskeisen mielen otteessa.

Tarvitsemme luonnollisesti niin mieltä kuin aikaakin toimiessamme tässä maailmassa. Mutta jossain vaiheessa ne saavat yliotteen elämästämme, ja tällöin kuvaan tulevat mukaan väärät toimintamallit, kärsimys ja murhe. Varmistaakseen vallassa pysymisen mieli pyrkii jatkuvasti peittämään nykyhetken menneisyyden ja tulevaisuuden alle. Silloin läsnä olevaan hetkeen erottamattomasti kytkeytyvän Olemisen elinvoima ja loputon luovuus peittyvät ajan alle.

Welcome to Forever by Extra Medium, on Flickr

Oivalla perin pohjin, että on olemassa vain tämä läsnä oleva hetki, ei muuta. Asiat ovat niin kuin ovat. Huomaa, miten mieli luokittelee ja miten tämä luokitteleminen – tämä jatkuva tuomarina oleminen – aiheuttaa ahdistusta ja surua. Tarkkailemalla mielen toimintoja vapaudut sen vastarinnasta ja voit silloin sallia läsnä olevan hetken olla. Mitä tahansa läsnä olevaan hetkeen sisältyykään, ota se vastaan niin kuin olisit valinnut sen.

 

.:Irtautumisen mahdollisuus:.

Heti kun olet oivaltanut ja kokenut, miten olla läsnä sisäisten tapahtumien tarkkailijana, sinulla on käytössäsi mitä mahtavin muuttumisen väline. Tarkkaile kärsimykseen takertumistasi. Ole hyvin valpas. Tarkastele itä omituista mielihyvää, jonka saat siitä, että olet onneton. Tarkastele pakonomaista tarvetta puhua siitä tai ajatella sitä. Jos pystyt nostamaan tietoiseksi, vastustus päättyy.  
 
 
 

Ei kommentteja: