Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Tolle: Läsnäolon voima 1. Johdanto

1.11.2012

Tolle: Läsnäolon voima 1. Johdanto

Minulla on olleet Echart Tollen kirjat tosi pitkään ja olen niitä aina välillä lueskellut. En tiedä miksi ne eivät oikein kolahda. Yritän nyt ottaa siitä selvää ja postaan jatkossa joitain ajatuksia Läsnäolon voima kirjasta.

Kirjaa myydään seuraavalla esittelytekstillä:

Ajattelun ulottumattomissa on valtava määrä älykkyyttä. Ajatus on vain sen pienen pieni osanen. Oivallat, että kaikki todella merkitsevä -kauneus, rakkaus, luovuus, ilo, sisäinen rauha –nousee mielen tuolta puolen. Alat herätä.

Läsnäolon voima vie lukijansa matkalle henkisiin ulottuvuuksiin. Vaikka matka on haastava, Eckhart Tolle viitoittaa tietä selkeästi kysymysten ja vastausten avulla. Tällä matkalla sinulle paljastuu, että voit vapautua mielesi kahleista ja sen aikaansaamista ongelmista tässä ja nyt. Nykyhetkelle antautumalla löydät oman todellisen itsesi - sisäisen rauhan, voiman ja eheyden. Löydät elämäniloa täynnä olevan hiljaisuuden, jossa kärsimys, kiire ja murhe lakkaavat. Elämäsi muuttuu. Läsnäolon voima on jo osoittautunut yhdeksi tärkeimmistä viime aikoina kirjoitetuista henkisistä teoksista.
Paljon luvattu vai, mitä? Olen antanut itseni ymmärtää, että monelle Tolle on se ensimmäinen ja oikea johdattaja tietoisuustaitoihin. Annetaan siis ajatuksille mahdollisuus.


Tolle kertoo omasta heräämisestään: ”Pystyin yhä toimimaan maailmassa vaikka tajusin, että mitä tahansa teinkin, se ei voinut lisätä mitään siihen, mitä minulla jo oli.” Hän neuvoo miten olisi kiinnitettävä huomio siihen, mikä on tiedostamatonta ja aiheuttaa ristiriitoja.  

Toisaalta hän puhu ihmisen tietoisuuden syvällisestä muutoksesta – ei jonakin etäisenä tulevaisuuden mahdollisuutena, vaan nyt saavutettaissa olevana tilana, olitpa kuka tahansa tai missä tahansa.  

Tolle neuvoo: ”Älä käytä lukiessasi vain mieltäsi. Seuraa valppaasti kaikkia tunnereaktioitasi ja syvältä nousevia tunnistamisen tuntoja. En pysty kertomaan. ainuttakaan totuutta, jota et jo sisimmässäsi tuntisi. Voin vain muistutaa sinua siitä, minkä olet unohtanut. Silloin kehosi jokaisen solun sisältä aktivoituu ja vapautuu ikivanha, mutta aina uusi ja elävä tieto”.
”Älä takerru mihinkään sanaan. Ne ovat ainoastaan mahdollisimman nopeasti taakse jätettäviä porraskiviä. Puhun sisäisestä kokemuksesta.”


Ei takerruta vaan, lähdetään avaamaan mieltä.


Ei kommentteja: