Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Inspiraation lähde!

25.10.2010

Inspiraation lähde!

.:Lupaus:.

Suunnitelman mukaan kokoan blogiin tietoa ja linkkejä tietoisesta läsnäolosta. Tarkoituksena on referoida ja työstää lukemiani kirjoja ja artikkeleita. Jonkin verran tulen esittelemään kursseja ja tilaisuuksia, joissa olen ollut mukana tietoisena. Lisäksi mukaan on tarkoitus saada Tietoisen läsnäolon sankarit eli kaikki ne joita kannattaa kuunnella.  Eniten kirjoitan varmaan kuitenkin siitä miten eläminen tietoisesti läsnä sujuu arjessani.

Blogin tavoitteena on olla tietoisen läsnäolon rauhan tyyssija ja inspiraation lähde. Se vaikuttaa, tiedottaa, tuo hyvää oloa, ehkä ravistelee ja ennen kaikkea on hyödyllinen tietoisen läsnäolon tiedon lähde.

Olen ajatellut, että vakituisia kirjoitusaiheita tulevat olemaan
  • Rauha on jokainen askel – kokemukset rauhallisesta havainnoinnista
  • Päivän käytännön harjoitus
  • Olenko varma? – Pohdintaa, siitä että ajatukset ovat vain ajatuksia. Mikä muu on totta juuri nyt?
  • Kiitollisuus – Mistä olen tänään kiitollinen?
  • Metsässä rauhoittuminen
  • Mitä opin tänään tai siis note to self
  • Sielunmaisema kuvat
  • Kirjat, artikkelit, nettilinkit – Lukemiani referointia, parhaita paloja, ajatuksia, mitä luettu herättää
  • Superheroes, ketkä opettavat ja  toimivat tietoisen läsnäolon periaatteiden mukaan
  • Kysymyksiä ja vastauksia – mitä haluatte tietää?

Saatan eksyä eri rooleissani kestävän kehityksen, vanhemmuuden ja kuntoilun sivupoluille, palauttaa sieltä mieluusti saa! Pyrin kirjoittamaan pääosin suomea. Käännökset ovat osaksi omiani ja kaikki korjaukset ovat todella tervetulleita!

Linkitän tekstini nettilähteisiin, jos viittaan kirjoihin pyrin linkittämään kirjaston kokoelmaan. Kirjojen lainaaminen kirjastosta on kestävämpää kehitystä kuin niiden omistaminen.


.:Kenelle?.:

Blogi on tarkoitettu itse ajatteleville ihmisille jotka haluavat kasvaa. Arvelisin että matkalla tarvitaan avointa, aloittelijan mieltä. Kun inspiroidut, varo, mitä toivot. Se vaatii vain yhden päätöksen: muuta elämä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

löysin blogisi tänään vahingossa, mutta aion perehtyä siihen lähitulevaisuudessa kunnolla. Olen itse juuri innostunut mindfulness-teemoista ja aloittanut päivittäisen harjoittelun. Lisäksi aion hyödyntää näitä menetelmiä / tällaista maailmankatsomusta tekemässäni asiakastyössä. Jatka kirjoittamista, ehkä saamme myös keskustelua aikaan

Terv. Markus

Annina kirjoitti...

Tervetuloa lukemaan ja keskustelemaan!