Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Order of Interbeing

28.10.2010

Order of Interbeing

Order of Interbeing – tarkoittaa “kosketuksissa olemista” ja “jatkumoa” sekä ”toteuttamista” ja ”tässä ja nyt” sekä ”yhdessä oloa”. Periaatteiden mukaisesti kaikki on kosketuksissa ja vaikuttaa kaikkeen. Totta puhuen, en ymmärrä käsitettä vielä lainkaan.

.:Miksi pidän blogia tietoisesta läsnäolosta?:.
 .:Mikä on bloggaukseni business case?:.

Ensinnäkin, tehdyt lupaukset velvoittavat eli koen pysyväni paremmin tiellä ja jatkavani varmemmin matkaa lunastaakseni aiemmin tekemäni lupaukseni lukijoille. Tämä on minulle henkilökohtainen hyöty.  Miksi minä kirjoitan tietoisesta läsnäolosta? Se tuli jo varmaan selväksi että elän itse omaa elämänmuutostani ja olen päättänyt elää tietoisesti läsnä ollen. Opin parhaiten kirjoittamalla, eli blogi tukee oppimistani.
Tietoisen läsnäolon valon lyhty
Miksi sitten haluan jakaa kaiken julkisesti?

Toiseksi, minusta tietoisesta läsnäolosta ei kirjoiteta tarpeeksi, tieto ei ainakaan ole kootusti mistään saatavilla. Tämä hyödyttää kaikkia kiinnostuneita ja tuo ehkä lisää kiinnostuneita.

Kolmanneksi, mitä jos mielestäni tietoisessa läsnäolossa on valtava potentiaali muuttaa jokaisen elämää paremmaksi? Ei vain jokaisen omaa elämää, vaan myös vuorovaikutusta toisten kanssa yhdessä. Hyvä, tietoinen mieli tuo mukanaan paremman suorituskyvyn ja lisää elämäniloa. Tässä mielessä tietoista läsnäoloa tulisi kaikkien kasvua haluavien harjoittaa. Sen pitäisi kiinnostaa niin duunareita kuin päättäjiä ja johtajiakin. Siitä voisi tulla paremmin tunnettu, haluttu tapa elää (jopa uusi lifestyle?).

Neljänneksi, minusta tietoinen läsnäolo on tärkein yksittäinen hyvinvointia parantava, ilmainen asia. Kuka tahansa voi sitä harjoittaa. Ilmaiseksi. Se ei maksa yhtään mitään, paitsi aikaa harjoitella. Ja se vaatii vain yhden päätöksen. Tietoisen läsnäolon harjoittelu on sitä paitsi armollista, voit aina aloittaa alusta.

Ei kommentteja: