Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Kehon ja mielen viisaus 4. Ei mitään

16.5.2012

Kehon ja mielen viisaus 4. Ei mitään


Jankuttaminen meditaatiosta Kehon ja mielen viisaus kirjan muistiinpanojen avulla jatkuu. Olen tainnut takertua siihen. Tänään esitän muutaman ajattelutavan ja yritän valottaa sitä miksi kannattaa vaivautua tekemään ”ei yhtään mitään”.


.:Kaksi tapaa ajatella meditaatiosta:.

Meditaatio on väline, menetelmä tai harjoitus, joka tekee mahdolliseksi kehittää, jalostaa ja syventää kykyämme kiinnittää huomiota läsnä olevaan tietoisuuteen ja kykyämme viipyä siinä. Näin ollen se on etenevää, siinä on tekijä, joka tähtää kohti viisautta, myötätuntoa ja selkeyttä. Se on reitti, jossa on alku, keskikohta ja loppu vaikka se ei aina etene suoraviivaisesti.

Toinen näkökulma on se, että meditaatio on ei-menetelmän menetelmä. Se ei ole tekemistä, minnekään ei mennä, ei ole mitään mitä harjoittaa, ei saavutusta, eikä saavutettavaa. Se on tällä hetkellä tapahtuva suora oivallus, joka ilmentää sitä kuka todella olet, ajan, tilan ja käsitteiden ulkopuolella. Se on lepäämistä alkuperäisessä mielessä. Se on jo tässä.

Joskus harjoitus ylittää kaikki käsitykset harjoituksesta ja yrittämisestä. Siitä tulee itsetuntemuksen ja viisauden ruumiillistuma.

Tay Rail Bridge by B4bees, on Flickr


.:Miksi vaivautua?:.

Meditaatio on rakkauden teko, sisäisen jalomielisyyden ja lempeyden ele itseämme ja muita kohtaan, joka tunnistaa täydellisyyden epätäydellisyydessä. Kun pysähdymme aistimaan, meissä ruumiillistuu kaikki se mitä pidämme tärkeänä. Tietoisuudessa lepääminen sisältää itsemme luovuttamisen kaikille aisteille. Olemme kosketuksissa sisäisen ja ulkoisen maailmamme kanssa yhtenä saumattomana kokonaisuutena ja siten kosketuksissa koko elämän kanssa sen avautuessa koko täyteydessään joka hetkellä, joka paikassa.

Meillä on tilaisuus vapautua joka kerran kun pystymme tunnistamaan halun haluksi, tottumuksen tottumukseksi, mielipiteen mielipiteeksi, ajatuksen ajatukseksi tai kehon tuntemuksen kehon tuntemukseksi. Mitään muuta ei tarvita, vapaudumme vastaavalla tasolla. Itse halusta ei tarvitse vapautua, riittää kun tunnistamme sen haluksi.

Nämä meditaation piirteet, se ettei se ole mitään ja se, että se on samalla maailman kovinta työtä, edellyttää korkeaa motivaatiota harjoittaa ilman takertumista tai samastumista.

Silloin kun elämä heittelee, moni sanoo, ettei tiedä missä olisi jos ei harjoittaisi. Jokainen menetetty hetki on elämätön hetki. Sen vaihtoehto on eläminen tietoisuudessa ja tietoisuudesta. Tarkkaamattomuus voi kuluttaa koko elämämme ja värittää kaiken tekemämme ja valintamme. Mitä muuta on tehtävissä? Jos emme ole juurtuneet omaan olemiseemme, valveilla oloon, meillä on hukassa koko elämä.Lue myös edelliset osat:
Kehon ja mielen viisaus 1. Elinikäinen haaste
Kehon ja mielen viisaus 2. Meditaatio ei sovi heikkohermoisille.
Ei kommentteja: