Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Wabi Sabin vaikutuksen alaisena

26.5.2012

Wabi Sabin vaikutuksen alaisenaHuhtikuun aikana julkaisin Blogissa Wabi Sabi kirjan neuvoja rauhallisen ja läsnäoloon kannustavan elinympäristön luomiseksi. Nyt on aika katsastaa mitä meillä Wabi Sabi innostuksen myötä tapahtui. Tästä on joitain kuviakin todisteena.

Wabi Sabi innostuksessa siivoutui ihan melkein itsestään ensiksi joitain pintoja ja kaappeja. Järjesteltävää kyllä riittäisi. Meillä on selkeästi isot, yhteiset tilat siistejä, mutta sitten on leikkitiloja ja työhuone, jotka pursuilevat enemmän tai vähemmän elämisen jälkiä. Ne järjestäytyvät vähän kerrallaan, hyväksyn niiden epätäydellisyyden ja keskeneräisyyden osana elämää. Wabi Sabin hengessä, etsin säilytystä varten vanhoja aarteita, kuten kuvan kuluneen lautasen.Seuraavaksi kaikki talon huonekasvit saivat uudet mullat. Meillä on paljon kasveja, joiden muutoksen seuraaminen ja niistä huolehtiminen tuovat elämään Wabi Sabin ”kaikki muuttuu” aatetta. Vihreitä ei olisi vain halunnut päästää pois saunasta paikoilleen, niin hauskoilta ne siellä näyttivät. Pienikin pääsi viidakkoon kylpyyn. Yhtä lukuun ottamatta kaikkien 13 viherkasvin ruukut kierrätettiin kasvilta toiselle tai pengottiin kellarista. Wabi Sabin periaatteen mukaan pieni kuluminen ei haittaa. Olohuoneen paraatipaikalla on nyt hyvinkin kulahtanut ruukku.Ompelukoneelle tuli pitkästä aikaa käyttöä. Ompelin lapselle pöydän päälle vedettävän majan vanhoista verhoista Time of the Aquarius blogin innoittamana. Maja on hieman omalaatuinen, koska en halunnut leikata vanhoja laadukkaita verhoja. Tein seiniin taitoksia ja taskuja tuomaan Wabi Sabin epäsymmetriaa peliin.Jo aiemmin keväällä olin metsästänyt Vallilan Helsinki kangasta ja sen käsiini saatuani ompelin yhden ison uuden verhon olohuoneeseen.Erään päähänpiston seurauksena vaihdoimme makuuhuonetta, tunnissa. Se ehkä kertoo siitä, ettei ylimääräistä tavaraa ei ollut kummassakaan huoneessa. Wabi Sabin periaatteet selkeys ja tyhjyys ohjaavat elinympäristömme ”täyttämistä”. Tyhjään huoneeseen ei ole vielä päässyt kertymään liikaa tavaraa. Vanha makuuhuone on kokemassa suurinta muutosta, mutta se on jo toisen postauksen aihe.

Seuraavaksi odotan innolla kesän metsä- ja geokätköilyretkiä, joilla voi kerätä luonnon materiaaleja kotiin wabisabimaista tunnelmaa luomaan.


Mitä voisit muuttaa Wabi Sabin hengessä kotonasi?


Lue koko sarja:2 kommenttia:

Marja Leena kirjoitti...

Luin blogisi innoittamana yhden wabi-sabi -kirjan, ja sen ajatukset jäivät mieleen muhimaan. Olen ollut aina vanhan ja kulahtaneen poisheittäjä, mutta jatkossa katson tarkemmin, mitä todella kannattaa heittää pois ja mitä ei.

Kerrot hienoja asioita kodissasi tapahtuneista muutoksista, ja tuo tekemäsi maja on kerrassaan ihana. Itse odotan putkiremonttia vuoden sisällä ja se pakottaakin katsomaan tarkemmin kaappeihin ja kellariin. Turhaa kamaa minulla on mielestäni suhteellisen vähän, mutta voisinpa alkaa kehystää muutamia valokuvia läheisistäni ja laittaa niitä esille.

Annina kirjoitti...

Kiitos M-L.

Hiljaa hyvä tulee! Wabi Sabissa on kyllä mielestäni ideaa. Tsemppiä projektiin!