Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Ilon ja hyvän mielen haaste

8.5.2012

Ilon ja hyvän mielen haaste



Sain jo aikaa aikaa sitten Peilikirjoituksen Marja-Leenalta haasteen, jonka säännöt kuuluvat seuraavasti:

”Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa (jos saa haasteen uudelleen, niin ainakin viisi lisää). Anna eteenpäin viidelle bloggaajalle. Kerro heille, että ovat saaneet haasteen, sekä mainitse haasteen antaja postauksessasi (linkitä, jos hänen bloginsa on julkinen).”

Tältä oma listani näyttää tänään.

1.   Aurinko – saa aina hyvälle mielelle. Makaan mieluusti auringon alla tekemättä yhtään mitään. Valoa ei voi tankata liikaa!

2.   Puhdas vesi –Se on kaikkein suurin ilon ja kiitollisuuden aihe. Se on kaiken elämän perusta ja ihan liian helppo ottaa itsestään selvyytenä. Kohta pääsee kesän tullen taas hakemaan vetensä lähteiltä, joiden lähistöllä tulee muutenkin liikuttua.

3.   Metsä ja vihreät kasvit – Ne tekevät ilmasta puhdasta hengittää. Meille on kotiin siunaantunut kaikenlaisia suuria perintökasveja, niiden kasvua ja muuttumista on kiva seurata. Metsässä ja luonnossa liikkuminen on puolestaan parasta havainnointioppia. Jonain päivän opin vielä puutarhahommiinkin.

4.   Hevoset – Nämä viisaat luontokappaleet pakottavat minut elämään täysin läsnä aina ollessani niiden lähellä. Olen kokenut hyvää mieltä eniten ja säännöllisimmin elämässäni hevosten kanssa ollessani.

5.   Lyhyt työmatka - Se tekee iloiseksi, koska se ei omalla lihasvoimalla liikuttuna rasita ja tekee siksi ekologisemmaksi sen matkan. Lyhyt matka tuo hyvää mieltä myös siksi, että se vapauttaa vuorokaudesta aikaa muihin puuhiin.

Harmony & Balance by HocusFocusClick, on Flickr

6.   Kova treeni - Puhdistaa ja kirkastaa mielen hyväksi ainakin aina hetkeksi… Lähivuosien harjoittaminen on tosin saanut liikunnan merkityksen vähenemään, koska osaan satunnaisesti palata tähän hetkeen ilmankin rääkkiä.

7.   Blogi – Tämän kirjoittaminen pitää harjoittamisen mielessä kaiken aikaa parhaiten ja pysyvimmin. Saan hyvää mieltä kaikista teistä lukijoista joille tätä myös kirjoitan. Ehkä oma harjoittamiseni kannustaa muitakin.

8.   Pieni - kasvava ja muuttuva lapseni. Hän on paras opettajani, joka alati kasvattaa minua tavoilla, joita en osannut koskaan kuvitellakaan.

9.   Harkinta – Aina kun onnistun käyttämään sen jokaisen ajatuksen ja teon välissä olevan harkintahetken hyödyksi ja toimimaan viisaasti, tunnen iloa. Ja annan senkin ajatuksen sitten mennä.

10.             Vapaus – elän vapaassa maassa ja ajatuksetkin ovat vain ajatuksia. Hyvä mieli on oikeastaan siksi valintakysymys. Vai mitä olet mieltä?


Eteenpäin en osaa haastetta nimetä, mutta listaa ihmeessä omasi, jos siltä tuntuu! Siitä saa hyvää mieltä ja kiitollisuutta.

Ei kommentteja: