Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Kynnys

31.5.2012

KynnysElisha Goldstein kirjoitti blogissaan Rumin salaisuudesta. Jaan tässä kääntämiäni ajatuksia. Salaisuuden avulla voi näet tehdä mitä muutoksia haluaa. Olethan läsnä tässä hetkessä? Jos, et ota muutama syvä hengenveto, ennen lukemista. Valmista? Salaisuus kuuluu näin:


Aamunkoiton tuulen henkäyksellä on salaisuuksia kerrottavanaan.
Alä nukahda uudestaan.


Sinun täytyy kyseenalaistaa se mitä oikeasti haluat.
Alä nukahda uudestaan.Ihmiset jahkailevat oven kynnyksellä edes takaisin.
Siinä kohtaavat kaksi maailmaa.Ovi on siinä ja avoinna.

Alä nukahda uudestaan.

               ~Rumi

Tässä ja nyt on täynnä mahdollisuuksia. Ne vain jäävät autopilotin ohjauksessa huomioimatta kun mielen täyttävät: ”En voikaan…”, ”Sitku…” ja ”Mutku” ajatukset. Usein on niin, että on helpompi jatkaa tuttuja totuttuja ajatuskuvioita ja käytöstä kuin muuttua.

Rumin runon mukaan meillä on joka aamuisessa koitossa mahdollisuus muuttua läsnä olevammiksi. Kehoitus olla nukahtamatta uuteen viittaa Elishan mukaan siihen, että meidän ei tarvitse olla tapojemme omia ja elää autopilotin kurjimuksessa.
:: chapel door :: by Raymond Larose, on Flickr

Omat halunsa on hyvä kyseenalaistaa aikaa ajoin, eikä vain ajautua niiden perässä. Ehkä et enää haluakaan sitä mitä vuosi sitten tai valmistuessasi halusit. Toisaalta taas saattaa olla, että olet unohtanut idealistiset maailmanparannushaaveesi, joita sinulla oli opiskeluaikana. Joka tapauksessa: Alä nukahda uudestaan.

Läsnäolon, tietoisuuden hetket ja valinnan mahdollisuudet ovat harvinaisia, tai ainakaan, emme aina huomaa niitä. Kynnyksellä suunnan jahkailu voi olla merkki siitä. Kunhan vain huomaamme kynnyksen olemassaolon ja olemme joskus käyttäneet mahdollisuuden vaihtaa suuntaa.

Runo on hyvä muistutus tietoisuuden tilasta, jossa on mahdollisuus nähdä vaihtoehtoja, kokea toivoa ja tehdä muutos. Sen kerran tehtyämme meille jää usko kykyymme muuttua jatkossakin tarvittaessa. Silti jahkailua elämän erilaisilla kynnyksillä tapahtuu, mutta ota joskus askel sen yli, äläkä ainakaan nukahda uudestaan!
2 kommenttia:

Marmustoi kirjoitti...

Hieno postaus, kiitos siitä. Rumin ajatukset ovat niin ajankohtaisia ja koskettavia. Ja kauniita.

Annina kirjoitti...

KitooS! Hänen runojaan referoidaan melkein kirjassa kuin kirjassa, joka osuu käteeni...