Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Kehon ja mielen viisaus 6. Rakennusteline

20.5.2012

Kehon ja mielen viisaus 6. Rakennusteline 

Kehon ja mielen viisaus kirjassa todetaan seuraavasti:

Istuutua ja antaa itsensä pudota läsnäoloon on osuva ja voimakas tapa vahvistaa järkiintymistä, viisaantumista ja etsiä apua.

Eli tänään jatkuu jälleen muodollisen harjoittamisen avaaminen (sen mitä sitä näin pystyy selittämään) kaikille teille kiinnostuneille. Istuminen on radikaalia, vapauttavaa ja antaa elämään eväitä. Jokaisen on kuitenkin istuttava itse. Vaikeinta on olla takertumatta edes harjoittamiseen.
.:Radikaali teko:.

Radikaalia on heittää pois ajatuksesta, että meditoi. Kirjoittaja ohjaa usein olemaan läsnä sille mitä on ilman koristuksia ja tai selityksiä. Pyrkimyksemme tietoisuuden suuntaan juontaa halusta säilyttää mielenterveys, palauttaa suhteellisuudentaju tai tunne merkityksestä tai vain tulla toimeen stressin ja turvattomuuden kanssa. Se on pysähtymistä ja heräämistä siihen tietoisuuteen miten asiat todella ovat. Siinä ei ole arvostelua tai reagointia, tai jos on, niiden eteen työskennellään viisaasti.

Tietoisuus tuo vapautta, kun ymmärtää ajatusten olevan ajatuksia. Tietoisuutesi kivusta ei ole kivulias. Tietoisuus pelosta ei ole pelokas. Tätä voi testata tulemalla tietoiseksi tietoisuudesta. Se tulee jokaisen todeta itse. Suhteesi käsillä olevaan asiaan muuttuu sillä hetkellä. Se antaa vapautta asenteessasi ja toimissasi. Tunnistaminen ja hyväksyminen ovat avainsanat.

I don't need the bridge... by Jsome1, on Flickr
.:Rakennusteline?:.

Meditaatiota sanotaan toisinaan rakennustelineeksi. Jos telineen purkaa pois, jää riittävästi harjoittamisesta eväitä elämään. Meditaatioon on hyvä saada ohjausta. Kirjoittaja vertaa sitä karttaan, muutoin saatamme kiertää pitkään kehää. Ne, jotka ovat kulkeneet edellämme osaavat neuvoa meitä kartan tapaan oikeaan suuntaan. Mutta he eivät voi harjoittaa puolestamme.

Tällainen kartan tapainen kehys voi ohjata sisäisen työn ytimeen, juuri tämän sisään hengityksen, juuri tämän uloshengityksen, tämän kehon, tämän hetken reunalle. Rakennustelinettä tarvitaan joka hetki, mutta samalla se tarvitsee purkaa joka hetki. Jopa ajatus, että meditoi on rakennusteline. Mihinkään opettajaan, tekniikkaan, opetukseen tai ohjeeseen ei tule takertua.Lue edelliset osat:
Kehon ja mielen viisaus 1. Elinikäinen haaste
Kehon ja mielen viisaus 2. Meditaatio ei sovi heikkohermoisille.
Kehon ja mielen viisaus 3. Ei takertumista


Ei kommentteja: