Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Suuri väärinkäsitys

24.11.2012

Suuri väärinkäsitys





Ennen kaikkea meidän on syytä pitää silmällä suhtautumistamme persoonapronomineihin. Muuten otamme automaattisesti henkilökohtaisesti asioita, jotka eivät todellisuudessa ole henkilökohtaisia samalla kadottaen tai käsittäen väärin asiat, jotka todella ovat henkilökohtaisia. 

~ Jon Kabat-Zinn kirjasta Kehon ja mielen viisaus



A really really bad day by TheeErin, on Flickr


5 kommenttia:

Hoo Moilanen kirjoitti...

Mitäköhän tämä oikeastaan tarkoittaa?

Se, mikä tapahtuu minulle, koskettaa minua. Tuntuu se sitten erityisen hyvältä tai pahalta, sitä on vaikea olla ottamatta henkilökohtaisesti.

Tiedän kyllä, että mikään mitä koen, ei ole missään mielessä ainutlaatuista. Tsiljoona ihmistä on kokenut samoja asioita ja jokainen tulkinnut ne omalla tavallaan.

Annina kirjoitti...

Olen oppinut tämän niin, että mitään ei pitäisi ottaa henkilökohtaisesti. Meitä kohdellaan kaltoin, ollaan huomioimatta, joudutaan maksamaan veroja, joudutaan tönityiksi, ihan mitä vaan. Jos kaikesta "välittää liikaa", tai jää näissä asioissa vellomaan tyyliin: "Aina minulla on vaikeaa". Silloin ei huomaa sitä mikä on hyvin tai lapsen ensimmäistä hymyä!

Hoo Moilanen kirjoitti...

Veroja on kiva maksaa - onneksi on työpaikka - eikä töniminenkään tunnu missään; tarkoitin hiukan isompia asioita. Kun esim. lunta tulee tupaan vähän joka elämänalueelta tai toisaalta kaikki menee niin hienosti, ettei parempaa voi kuvitellakaan.

Mitä lienevät ne Kabat-Zinnin mainitsemat asiat, mitkä kannattaa ottaa henkilökohtaisesti?

Annina kirjoitti...

Muistelen, että niitä, mitkä kannattaa ottaa henkilökohtaisesti ovat ongelmat perheen ihmissuhteissa. Esimerkkinä käyttäisin sitä, että niin moni tekee pitkää päivää, koska ei jaksa nalkuttavaa puolisoa tai kiljuvia lapsia kotona. Silloin tekee työstä "ongelman", jolla peittoaa kotona olevat haasteet.

Annina kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.