Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Todellisuuden opissa

1.5.2011

Todellisuuden opissa

Todellisuus opettaa. Todellisuus muuttuu koko ajan. Mikä on todellisuus? Tie?

Pohdintaa siitä mitä hetken todellisuus opettaa kirjasta Olet jo perillä : tietoisen läsnäolon taito.

Me kaikki olemme sen opettajan opissa, josta uskonnot alun perin olivat kiinnostuneita: todellisuuden. Todellisuuden oivaltamisessa on kysymys 24 tunnin oivaltamisesta. Toinen askare ei ole toista parempi – ne kaikki voivat olla ikävystyttäviä, mutta useimmista löytyy toistoa. Arkiset askareet eivät ole vaikeuksia, niitä ei tarvitse välttää tai inhota, jotta voisimme keskittyä ”harjoitukseemme”, joka saattaa viedä meidät oikealle tielle. Ne ovat harjoittamisen tiemme.

Joka hetki on lahja, joka saattaa laittaa meidät näkemään jotain ja olla osallisena jostain, jonka tietää merkitykselliseksi. Se on lahja ja ihmetyksen lähde. Luonnon sopusointu voi herkästi aiheuttaa tämän tuntemuksen. Mutta tosiasiassa se on koko ajan ympärillämme ja sisällämme. Sen havaitseminen antaa mahdollisuuden kokea hyvinvointia ja onnea, joita usein osataan arvostaa vasta kun sitä ei enää ole.

Usein emme vaivaudu katsomaan tai varmistamaan miltä meistä tässä ja nyt tuntuu, koska luulemme jo tietävämme ja ymmärtävämme. Emme sitten huomaakaan uusien kohtaamisten ihmettä ja elävyyttä. Jos emme kiinnitä siihen huomiota, voimme jopa unohtaa suoran yhteyden kokemisen mahdollisuuden. Elämme omassa unitodellisuudessamme tajuamatta miten suuren etäisyyden olemme tarpeettomasti luoneet itsemme ja suoran kokemuksen välillä. Köyhdymme suorien kokemusten puutteessa.

Muuttuvasta todellisuudesta on otettava opikseen kaiken aikaa. Vain siinä voi olla läsnä.

There is and there is not by h.koppdelaney, on Flickr
This is not surreal - this is transreal.
Transformation of your state of consciousness.

Illusion is reality
Reality is illusion.

Inside is outside
Outside is inside

Visual magic: transformation of mind.
Visual mystic: Duality but one.

Ei kommentteja: