Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Intohimoinen läsnäolo: Aitous, osa 1

22.8.2011

Intohimoinen läsnäolo: Aitous, osa 1


Tässä kirjoituksessa alkaa kirjan Intohimoinen läsnäolo : havahtuneen tietoisuuden seitsemän ominaisuutta neljännen ominaisuuden aitouden käsittely.

Kirjailija kertoo tarinan:
6-vuotias poika tuli luokseni ja sanoi;
-          Kuvittele, että olet tuhannen nälkäisen tiikerin ympäröimä. Mitä tekisit?
-          Annas kun pohdin, rukoilisinko? Pakenisinko?

Ahdistuin ja jännityin, kun näin miten tiikerit ympärilläni tiivistivät kehäänsä.

-          Huh, en tosiaan tietäisi, mitä tekisin. Mitä sinä tekisit?
-          Lakkaisin kuvittelemasta.

Usein maalaamme kuvitelmia mielessämme ja sitten pelkäämme niitä.

Kärsimyksen ja menetyksen tuli saa esiin meissä sen, mikä on aidointa. Menettäminen vie meidät kohtaamaan syvintä sisimpäämme, jossa on ainoastaan olemisen hiljaisuutta, aidointa ja todellisinta luonnettamme. Havahtuneessa tietoisuudessa siitä tulee lopullinen turvapaikkamme. Kun totumme elämään aidossa itsessämme ei ole paluuta mielen sairaalloisten tottumusten mutakuoppaan. Havahtuneessa tietoisuudessa piirtyy pysyvä läsnäolo hohtaen aina kaiken läpi.


Look what I can do with my claws! by Tambako the Jaguar, on Flickr

.:Rauhaan:.

Totuus vie vapauteen. Valehteleminen ja totuuden muunteleminen häiritsee oman olemuksemme sisintä. Havahtuneessa tietoisuudessa mikään ei voi houkutella meitä luistamaan periaatteistamme, koska ei ole mitään arvokkaampaa kuin rauha. Kaikki petos ja huijaus on aina yritystä täyttää tyhjiötä itsessään. Jos saamme jotain hyvää petoksella, se ei tunnu sen arvoiselta.

Rehellisyydessä, lahjomattomassa eheydessä eläminen saattaa maksaa ystävyyksiä, omaisuutta, asemaa tai nimen, mutta ne ovat pienempiä uhrauksia kuin sielun kadottaminen. Joskus kun havahtuu selkeään läsnäoloon, huomaa, ettei enää kuulu vanhaan porukkaan tai halua olla tekemisissä entisten parhaidenkaan ystäviensä kanssa. Saatamme tuntea rakkautta heitä kohtaan, mutta emme halua viettää aikaa niiden kanssa jotka kuvittelevat vain kauheuksia.

Havahtuneen tietoisuuden tilassa ei ole mahdollista kieriskellä valittelussa pelkästään toveruuden vuoksi. Kun olemme aitoja, tunnemme perustavanlaatuista hyvinvointia, koska olemme olemassa. Havahtuneessa tietoisuudessa muistamme joka päivä rakkauden pelkkää olemista kohtaan.


Lue Intohimoisesta läsnäolosta lisää:

Ei kommentteja: