Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Rahhoo evväänä

3.4.2012

Rahhoo evväänä 

Mitä, jos olisi valmis kaikkeen? Mihin ikinä matkustaisin tai kenet ikinä tapaisin, olisin aina valmiina. Miten olisi mahdollista, että minulla olisi kaikki tarvittava mukana? Voisin tehdä mitä eteen ikinä tuleekaan. Voisit nauttia jokaisesta kohtaamisesta, koska olisin valmistautunut niihin. Meneeköhän se niin?


 
Tässä vaiheessa mieleen tulee, ettei ole mahdollista pakata laukkua niin huolella, että olisi valmistautunut kaikkeen. Ainakin laukusta tulisi hyvin painava ja ehkä jopa mahdoton kantaa. Olisiko siis mahdollista lähteä matkaan tyhjällä laukulla ja avoimella sydämellä?

Sitä tietoisesti läsnä olevana eläminen kuitenkin on. Kaikki valmistelu olisi hyvä ymmärtää turhaksi. Ei voi tietää kaikkea, eikä voi mitenkään koskaan olla mukana kaikkea mahdollista. Se on ymmärtämistä, että valmistautuminen on turhaa. Valmistautuminen estää tässä ja nyt elämisen.
Puedo viajar sin nada', Omar García Obregón, Poetry Centre, Royal Festival Hall, South Bank Centre, London, 30 November 2008 by Dr John2005, on Flickr

Sitä paitsi, jos kädet ovat täynnä tavaraa tai mieli täynnä suunnitelmia ja oletuksia matkan varalle, ei ehkä huomaa uudessa kaupungissa vastaan tulevaa kaunista toivomuslähdettä. Tai jos olet suunnitellut matkan aikataulun niin tiukaksi, ettei illallisella ole aikaa keskustelulle pöytänaapurin kanssa, voi olla, että joku uusi näkökulma tai jopa ystävä jää saamatta. Matkalle lähdetään usein kokemaan uutta, mutta suoritetaanko se vain tutun ja turvallisen suunnitelman mukaan?

Anna suunnitelmien mennä. Luovu aikatauluista, äläkä ainakaan uhraa päivää tekemässäsi suunnitelmassa pysymiseen keinolla millä hyvänsä. Jos edelleen puhutaan matkailusta vieraassa paikassa, on tosiasia, että ennakkosuunnitelma harvoin toimii. Päästä siitä irti. Älä edes yritä kontrolloida, elä kerrankin sattuman varassa. Nauti tässä ja nyt kaikesta mitä tulee eteen.

Savolaiset sanoo: Rahhoo evväänä. Sillä ja avoimella mielellä on hyvä mennä ihan mihin vain."i may not have gone where i intended to go, but i think i have ended up where i needed to be."

- douglas adams
Ei kommentteja: