Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Onnellinen nyt: 2. Muodollisesta harjoittamisesta onneen?

8.3.2012

Onnellinen nyt: 2. Muodollisesta harjoittamisesta onneen?

Kirjan Onnellinen nyt toisessa blogikirjoituksessa mennään siitä missä aita ei ole matalin.


Kirjoittaja kertoo esipuheessa ensimmäisestä retriitistään Intiassa, jonka johtaja oli antanut ainoastaan seuraavan, mielestäni loistavan ohjeen. Sen suomentaminen ei hyvin taivu, siispä englanti saa kelvata:

”If pain – observe pain. If happy – observe happy. If sad – observe sad. If looking - observe looking. If you want to stay in looking, stay there; looking, looking, looking.”
 

Everything will pass. Kaikki menee ohi. Jos pysyy nykyhetkessä, se menee aikanaan ohi. Kokemus (vaikka istumisesta ja hengittämisestä) on seuraavana päivänä aivan erilainen.

.:Vahvistamisen kehä:.

Kehollinen epämukavuus johtaa negatiivisiin ajatuksiin, negatiiviset ajatukset keholliseen epämukavuuteen. Kaikki tietämämme on ohimenevää, kaikki ajatukseni ja aistihavaintoni ovat ohimeneviä. On tärkeä myös oppia erottamaan keholliset reaktiot, tunteet, ajatukset ja teot.

Kehollinen mukavuus johtaa positiivisiin ajatuksiin, positiivinen ajatus ruumiilliseen mukavuuteen. Onni on fyysinen omassa kehossa oleva kokemus. Se ei ole olemassa oman itsen ulkopuolella.

Secret Street by katmeresin, on Flickr

.:Mitä onni on?:.

Onni on elämän tarkoitus ja tavoite, inhimillisen olemassaolomme päämäärä ja pyrkimys.
– Aristoteles

Onni on tunne, positiivinen fyysinen kehon kokemus. Onni, ilo, hyvinvointi ja tyytyväisyys ovat synonyymejä.

Kun olemme onnellisia, kehossa vapautuu onnellisuushormoneja, olemme kiinnostuneita ja iloisia, ajattelemme positiivisia ajatuksia ja toimimme entistä päämäärätietoisemmin. Tutkitusti tietoisen läsnäolon harjoittaminen ja meditaatio muokkaa aivoja aktiivisemmiksi niillä alueilla, joilla onnea koetaan – pysyvästi.


Lue edellinen osa:
Onnellinen nyt: 1. JohdantoEi kommentteja: