Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Onnellinen nyt: 1. Johdanto

6.3.2012

Onnellinen nyt: 1. JohdantoSeuraava kirja, josta tulee blogiin kirjoituksia on Onnellinen nyt : käytännön opas tietoiseen läsnäoloon. Sen kirjoittaja on ruotsalainen Titti Holmer.

Kirjaa myydään seuraavalla tekstillä:
Onnellisuus on yksi yhdeksästä perustunteestamme. Se on voimakkaan positiivinen fyysinen tuntemus. Onnellisuus on jotain, mitä me kaikki kaipaamme ja tarvitsemme voidaksemme hyvin.

Mutta miten tulla onnellisemmaksi? Psykologi ja psykoterapeutti Titti Holmer käsittelle kehoa, tunteita, ajatuksia ja toimintaa ja sitä, miten ne yhdessä muodostavat kokemuksemme nykyhetkestä. Tietoinen läsnäolo on tehokas menetelmä myönteisten tuntemusten lisäämisessä sekä ainutlaatuinen voimavara vaikeuksien keskellä. Kirjassa on runsaasti yksinkertaisia harjoituksia ja vinkkejä sekä tapauskertomuksia ihmisistä erilaisissa haastavissa elämäntilanteissa.


.:Kirjailija:.

Titti Holmer on ruotsalainen psykologi ja tietokirjailija. Hän työskentelee psykoterapeuttina ja pitää kursseja ja koulutustilaisuuksia mm. tietoisesta läsnäolosta, onnellisuudesta ja stressinhallinnasta.
 

.:Määritelmä:.

Kirjoittaja määrittää tietoisen läsnäolon tekniikaksi, jossa ihminen voi purkaa totunnaiset kaavat kehostaan, ajatuksistaan, tunteistaan ja toiminnastaan. Nykyhetkestä tietoiseksi tuleminen on eränlaista elämään, ympäristöön ja itseen asettumista. Tietoinen läsnäolo on tapa käsitellä kaikkia impulsseja, tunteita ja pettymyksiäkin elämässä. Voimme vaikuttaa nykyhetkeen vain kehittämällä kyvyn tarkkailla sitä.

Kirjoittajan terapiatyössä käyttämä malli ihmisen olemuksesta on kirjan parasta antia. Kirjassa kuvataan useita eri terapiatilanteita, joiden lopuksi ihmisen olemuksen eri puolet esitetään hyvin havainnollisesti tällä mallilla. Tässä kuvattu tavoitteiden eteen työskentely saa tässä vaiheessa käydä esimerkistä ”olemuksen” eri puolista:

·         Ajatuksista
·         Tunteista
·         Kehosta
·         ToiminnastaJatkokirjoituksissa käsitellään osaa kirjan ajatuksista. Tämän kirjan osalta mukaan valikoitui jo blogissa jonkin verran käsiteltyjä aiheita, mutta mukana on erilaisia näkökulmia. Sitä paitsi kertaus on opintojen äiti. Tervetuloa mukaan Onnelliseksi nyt!


Ei kommentteja: