Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Onnellinen nyt: 4. Harjoittamismuotojen yksityiskohdista

13.3.2012

Onnellinen nyt: 4. Harjoittamismuotojen yksityiskohdista

  

Kuten sanottua, Onnellinen nyt kirjassa oli paljon yksityiskohtaisia harjoittamisohjeita. En toista niitä kokonaisesuudessaan, tämän päivän postauksessa on vain joitain lyhyitä harjoittamiseen liittyviä ajatuksia kirjasta. Blogin harjoittamisohjeet löydät kirjoituksista Mitä on mindfulness? otsikon alta..:Hengittämisestä…:.

Kun seuraamme hengitystä, olemme läsnä tässä ja nyt. Tässä hetkessä ei ole mahdollista olla läsnä hengenvedossa, jonka otit viisi minuuttia sitten tai siinä, joka on vuorossa huomenna. Ei ole mahdollista myöskään silloin ajatella muita asioita.


.:Liikkeessä meditoinnista…:.

Kun harjoitat meditaatiota liikkeessä, muista, ettet ole menossa minnekään. Usein kuljemme läpi elämän ajatukset koko ajan seuraavassa määränpäässä, paikassa, jonne on päästävä seuraavaksi. Jos et ole läsnä tässä, et luultavasti ole läsnä seuraavassakaan paikassa.

Jos siis huomaat ajattelevasi muuta, pysähdy. Pane merkille ajatuksesi ja ole paikallasi, kunnes tunnet olevasi valmis palaamaan tietoisesti tähän hetkeen, kehoosi ja askeliisi juuri tässä hetkessä.

spring driveway by EssjayNZ, on Flickr


.:Kuuntelemisesta…:.

Parhaita tekniikoita olla läsnä keskustelussa ja siirtää huomio ajatuksista ja itsensä tarkkailemisesta on kuuloaistiin ja kuuntelemiseen keskittyminen.

Kun ajatuksia tulee, ne voi panna merkille ja siirtää huomio takaisin kuuntelemiseen. Tämän opetteluun menee aikaa, mutta kuuntelemisen ja tietoisen läsnäolon harjoittamisella sen kyllä oppii.
Lue edelliset osat:
Onnellinen nyt: 1. Johdanto
Onnellinen nyt: 2. Muodollisesta harjoittamisesta onneen?
Onnellinen nyt: 3. Havainnointia koko kehollaEi kommentteja: